Реклама / Ads
16| 6536 |30.05.2014 АКТУАЛНО

Борисов защити Цветанов: Съдът е бил под натиск

.
Източник: Булфото
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е убеден, че българският съд се е поддал на натиск във вчерашното дело, заради 4-годишната осъдителна присъда срещу заместника му Цветан Цветанов. „Аз лично като главен секретар съм получавал стотици откази от вътрешния министър Георги Петканов”, заяви Борисов в интервю за Би Ти Ви.
 

Борисов бе категоричен, че „БСП е направила всичко възможно, за да повлияе на съда”. Увереността си той крепи на изказването на депутата от „Коалиция за България” Антон Кутев, че с решението си СГС е обезсмислил вота на недоверие към кабинета „Орешарски”.

По-рано днес Кутев заяви: „Вотът на недоверие мина вчера. Самият факт, че действащ депутат, бивш министър на вътрешните работи и шеф на предизборен щаб получава ефективна присъда – това е краят на този вот“.

„Целта на вота е да вкара Борисов и престъпната му шайка обратно на власт”,

категоричен бе социалистът преди гласуването на вота на недоверие.

Заради използваното от Кутев определение „престъпна шайка” група депутати от бившите управляващи ще го съдят, посочи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ за пореден път запита защо Сергей Станишев не е получил тежко наказание за изчезването на „9 от най-важните доклади за организираната престъпност”. По думите му всички „услужливо крият Станишев”, защото делото срещу него е за загубени секретни доклади, а той нямало как да ги загуби. „Те са предоставени на организираната престъпност. Той не ходи с метро или трамвай, за да ги загуби, и то девет пъти подред”, заяви лидерът на ГЕРБ, съобщи Нова ТВ.

Борисов бе обаче на едно мнение с Кутев, че вотът на недоверие не е днес, тъй като той се състоял на евроизборите в неделя. „БСП не могат дори да си подредят листата в партията, искат да подредят държавата”, възмути се бившият премиер.

„Не искам никога да ми задавате въпроса за бъдещето на България.

Тези хора показаха, че властта на всяка цена е изключително важна”, каза лидерът на ГЕРБ след гласуването на вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

Според него премиерът трябва еднолично да подаде оставка и да каже в какво състояние е държавата. Борисов посочи, че се готви нов заем от 1,4 млрд. лв., от които 700 млн. лв. ще бъдат дадени за бойни самолети, а не се събират очакваните приходи и затова шефът на Агенция „Митници” Павел Тонев е подал оставка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 16218 |22.01.2014 Милионер стои зад скандала с Първанов, Борисов и Петков . 2| 7153 |02.01.2014 Откриха труп на жена в Борисовата градина . 34| 6448 |23.11.2013 Цветанов: Коалиции с БСП и ДПС са абсурдни . 17| 9345 |26.09.2013 Каката на Борисов: Моят брат винаги е бил победител по природа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads