Реклама / Ads
25| 6818 |09.04.2011 АКТУАЛНО

Б. Борисов: Завиждаме ви и за младостта, и за познанието

.
Бойко Борисов
От 37 държави IT-компанията „Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света.
 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на учениците – млади специалисти по компютърни мрежи, при откриването на 7-ото Национално състезание по компютърни мрежи за ученици във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. На събитието присъстваха ректорът на Университета проф. Иван Илчев, образователният министър Сергей Игнатов и деканът на ФМИ проф. Иван Сосков.

Борисов отбеляза, че проф. Иван Илчев е не само ректор на Софийския университет, а и стопанин на Ботаническата градина в Балчик.
„Това, което направихме за вас, е, че от 37 държави IT-компанията „Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София. Поне по 100 души от вас ще бъдат взимани на работа там всяка година. 6-7 месеца търсеха държавата с най-ниски данъци и с най-голям интелектуален потенциал. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света”, каза още премиерът в обръщението си към учениците.

„Разбрах от ректора, че много от вас още като ученици изкарват добри пари, участвайки в различни проекти. Все повече и с по-високо заплащане работни места ще се откриват в България. За хората като вас ще гарантирам големи заплати”, коментира министър-председателят. Той отбеляза, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец. По думите на премиера, над 1200 специалисти вече се връщат в България, след като веднъж са работили в чужбина. „Състезанието си е състезание и тези от вас, които не победят, също ще намерят мястото си”, добави Борисов.

На излизане от факултета Борисов отказа да отговаря на журналистически въпроси. „Обещах ви вчера, че докато продължавате да се държите по този начин, никога няма да ви отговоря на въпроса”, каза той на представителите на медиите.

Най-добрите трима български ученици ще заминат на регионално състезание за Централна и Източна Европа в Букурещ, Румъния, а българският екип там ще се състои от 6 души. Утре в 12:00 часа ще станат ясни и победителите от състезанието.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5912 |09.04.2011 Т. Дончев: Решението за АЕЦ Белене е търговско . 24| 6520 |07.04.2011 Ген. Ст. Тонев: Не пари, а перспектива търсят лекарите навън . 63| 8246 |06.04.2011 Кр.Първанов: Аз съм бушон, превърнаха ме в престъпник! . 32| 13010 |31.03.2011 Даваш 5 бона - ставаш рейнджър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads