Реклама / Ads
12| 5565 |14.04.2015 АКТУАЛНО

Братът на Ченалова за Фрог: Не се крие, явила се е на разпит на 2 април, мълчат

.
Румяна Ченалова
От прокуратурата не съобщават, че на 2 април – една от датите за явяване, Румяна Ченалова се е явила пред съответните органи. На посочените за явяване дати аз не бях в страната, затова подадох молба за отлагане на действията и посочих датите на които имам ангажименти. Изрично посочих, че желая разследващият да се свърже с мен, за да уточним кога е удобно и за двете страни, разказа пред Фрог нюз братът на съдия Румяна Ченалова - Станимир Ченалов, който е неин адвокат.
 

Никой не ми се обади. Вместо на мен, някой се е обадил на Ченалова и й е казал, че независимо от това, че адвокатът й не е в страната, тя е длъжна да се яви. Тя се явява на 2 април, когато пак заявява своето желание да я защитавам, като е подала на 31 март молба за това. Връчват и нова призовка, с нови дати. Но нито една от тях не е съобразена с моите служебни ангажименти. Шести април е една от датите, но тогава Ченалова има дело пред ВАС, има дело и пред ВСС, обяснява братът.  

 

Междувременно здравословното й състояние се влоши, тя трябваше да се прегледа. Има напревление, което казва, че трябва да мине през лекарска комисия. Комисията започва в 11 часа и не се знае кога ще приключи. В същия следобед ми се обади човек, който ми донесе болничния лист и заключението на лекарската комисия, което казва, че тя е в недобро състояние и следва да се лекува. На 8 април, когато трябваше да се яви, подадох нова молба по факс, и посочих че съм зает, служебният защитник, който бяха осигурили органите по досъдебното производство е зает, а Ченалова е болна. Започват да я издирват полицейски служители, продължава адвокат Ченалов.

 

Лечението бе с пълна упойка. Поех ангажимента след като излезе от анестезията да я доведа до 15 и 30 часа, тя обаче излезе след 16 часа. Помолих служебния защитник да съобщи това. Пуснах нова молба. Сега трябва да отложа дела, за да мога да се явя с Ченалова на датите, на които те искат. Посочих в молбата, че ще отложа дела и въпреки това се явяват съобщения на сайта на прокуратурата, които са изненадващи, каза още адвокатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5818 |14.04.2015 Иван Бояджиев пред Фрог: Взривовете в Иганово са терористични атаки . 18| 5581 |14.04.2015 Ченалова - обявена за общодържавно издирване . 5| 6113 |08.04.2015 Ал. Методиев за Фрог: Ха-ха! "Солидарност" ще обединява ромите, проси парички от ГЕРБ!! . 9| 7806 |06.04.2015 Иван Рачев пред Фрог: На Кунева трябва да се забрани да се занимава със съдебна реформа, тя провали всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads