Реклама / Ads
5| 5408 |15.02.2011 АКТУАЛНО

Брюксел нищи подслушванията у нас

.
Вече едва ли ще остане някой, който да не знае за компрометиращите разговори на високопоставени представители на властта у нас.
 

Скандалът с подслушванията у нас става обект на дискусии в ЕП днес
. В Страсбург, където се провежда месечната сесия на Европарламента, престои дебат по темата, по време на който ще бъде представена и позицията на Европейската Комисия. Темата влезе в дневния ред на Европейския Парламент, след като двама български евродепутати – Станимир Илчев от НДСВ и Илияна Йотова от БСП, изпратиха официални запитвания до Европейската Комисия дали според нея зачестилите подслушвания в България не са в нарушение на основни човешки права, съобщава БНР.

Процедурата предвижда представител на Комисията да отговори в пленарната зала, а евродепутатите от всяка политическа група да могат да се изкажат по темата в рамките на предварително определено време. Не е предвидено изслушване на представител на българското правителство, както и приемане на резолюция по проблема. Очакванията са целият дебат да продължи около час и наред с човешките права да се фокусира и върху различните политически теории за значението и автентичността на изтеклите в последните седмици у нас СРС-та.

По този начин в Брюксел и Страсбург вече едва ли ще остане някой, който да не знае за компрометиращите разговори на високопоставени представители на властта у нас, а България ще може за пореден път да стане обект на негативни публикации в западната преса. Всичко това идва в момент, в който се дописват последните детайли от междинния доклад за правосъдието и вътрешните работи, който ще бъде одобрен до дни. Дебатът съвпада и с темата "Шенген", по която в края на идната седмица предстои преглед на постигнатото и обмяна на позиции между страните-членки в Съвета на министрите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6841 |10.09.2010 За "Жертвите на комунизма" ще говорят в Брюксел . 10| 9987 |07.04.2009 Деца от смесените региони получават посещение до Брюксел . 5| 7911 |01.10.2008 В Брюксел се котирали сливенски проститутки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads