Реклама / Ads
17| 5362 |16.02.2015 АКТУАЛНО

БСП с национален протест против заема от 16 млрд.

.
Мая Манолова
Национален протест организира "БСП-Лява България" по повод взимането на нов кредит от 16 млрд. лева. Това обяви в Кюстендил депутатът Мая Манолова. Тя посочи, че призовава всички социалисти и български граждани да се противопоставят на заробването на България с нов външен дълг.
 
Манолова каза, че протестът ще се състои в деня, в който в Парламента ще бъде ратифициран проекта за Закон по договора, сключен от българското Правителство за този заем. Манолова каза, че младежката организация на БСП е изработила копия на банкноти от 10 000 лева, с образа на финансовия министър Владислав Горанов, с които Правителството на Бойко Борисов ще натовари всеки жив български гражданин, включително и пенсионерите, и бебетата. "По толкова ще плати всеки българин от новите дългове, с които ни натоварва това Правителство", уточни Манолова.

Тя отбеляза, че чака отговори на въпросите за това кой е разрешил на Владислав Горанов на 6 февруари да подпише договора за дилърство и за организация по реализацията на емисиите на външен дълг в размер на 16 млрд. лева, как е определен размерът на този дълг - за какво ще бъдат похарчени и за това как е била определена 10-та процентната лихва за поемането на този дълг. Манолова постави и въпросите за това защо лихвата по заема е в такъв размер, при положение, че последно реализираният външен дълг е с три пъти по-ниска лихва, как са били избрани посредниците за дилърство и за агентство за организация на реализацията на тази емисия външен дълг и каква е комисионната на посредниците, която ще приберат. "Това са резонни въпроси, които се отнасят до джоба на всеки български гражданин, каза още Манолова.

Червената депутатка допълни, че в знак на протест освен банкнотите, ще бъдат изработени и "тояжки" символ на просешката тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще доведе българските граждани. "Единственото, което може да спре ГЕРБ това са хора на улицата. Това е единственото, което стряска ГЕРБ. Затова призоваваме българските граждани да излязат на улицата и да кажат категорично, че са против натоварването за себе си и за внуците си с нови задължения, особено в такива огромни размери", каза Манолова. Тя коментира и първите сто дни от управлението на правителството, като посочи, че за този период българите са получили много щедри обещания. "Трябва да им се признае и това, че за сто дни управляващите успяха да уволнят и да назначат кадри като за сто години напред", допълни депутатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5477 |10.02.2015 Прокуратурата за Червеи: Обект на СРС е била Автоматизирана информационна система, а не протестиращи . 84| 6547 |07.02.2015 Путин: Против нашата страна се води война . 17| 5940 |13.01.2015 Пеевски - национален шампион по заплахи за живота . 16| 6374 |11.08.2014 Протестиращи вложители в КТБ: Затвор за Искров!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads