Реклама / Ads
9| 6085 |20.10.2013 АКТУАЛНО

БСП търси кадър за стола на Филип Тефтерчето

.
БСП търси кой да седне в стола на шефа на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това съобщи соцдепутатат Кирил Добрев, който оглавява временната комисия за проучване на нарушенията на спецоргана при управлението на ГЕРБ.
 

До Нова година 5-членната комисия ще е с изцяло нов състав, съобщава "Стандарт". Парламентът вече освободи от поста Златанов, който стана известен като Филип Тефтерчето заради намерените му записки с "мокри" поръчки за отстрелване на политически опоненти на бившите управляващи. В момента той е обвиняем за длъжностно престъпление. Сабрие Сапунджиева пък беше освободена от парламента, за да стане отново зам.-министър на правосъдието. Мандатът на третия член от квотата на Народното събрание изтича през ноември, а в началото на декември - и на двамата членове от квотата на президента и на Министерския съвет.

Ръководената от Добрев временна парламентарна комисия е с мандат до 5 ноември. Той ще предложи срокът й на работа да бъде удължен през декември, за да подготви избора на новите трима членове от квотата на НС.

Тази седмица Добрев и зам.-шефката на парламента Мая Манолова организират дискусия за проблемите при прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Очакват становища от главния прокурор Сотир Цацаров, вицепрезидента Маргарита Попова, вицепремиера Зинаида Златанова, омбудсмана Константин Пенчев. Според Добрев комисията на Филип Тефтерчето е била използвана за натиск и върху други органи като ДКЕВР и КЗК.
По БНТ вчера Манолова лансира идеята нова комисия в парламента или подкомисия към вече съществуваща да упражнява надзор върху всички регулаторни органи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 12834 |29.08.2011 Българският лекар - подкупен некадърник? . 49| 14483 |28.06.2011 Филип Киркоров проклина българското черноморие . 7| 6071 |19.05.2008 БТК се лута между интернет доставки и перманентна некадърност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads