Реклама / Ads
1| 5699 |19.12.2013 АКТУАЛНО

ЧЕЗ: С 26% е намаляло времето за отстраняване на аварии през 2013 г.

.
Потребителският съвет към ЧЕЗ България обсъди как да се подобри информираността на клиентите при ситуации на планирани и непланирани прекъсвания на електрозахранването. Компанията представи пред участниците в консултативния орган целия процес по подаване на сигнал за липса на електрозахранване, локализиране и отстраняване на аварии, както и актуална информация за подготовката за зимния сезон – профилактика на съоръжения и трасета на електропроводи, разполагаеми ресурси като аварийни екипи и техника.
 

Представена бе в детайли въведената през септември 2013 г. нова услуга на денонощната телефонна линия 0700 10 010, която позволява на клиентите по-бързо да получават информация за съществуващите извънредни ситуации и времето за тяхното отстраняване, както и да  подават сигнали до компанията в случай на прекъснато електрозахранване.

По време на срещата беше отчетено, че за първите девет месеца на 2013 г. времето, отделено от аварийните екипи на ЧЕЗ за отстраняване на аварийни ситуации е намаляло с 26% през 2013 в сравнение с 2012 г. Членовете на Потребителския съвет бяха запознати с пилотен проект на компанията за по-прецизно дистанционно наблюдение на мрежата в реално време на стойност 250 хиляди лева, който е реализиран по-рано тази година, в резултат на който е намалено наполовина времето за отстраняване на аварии в обхванатите от проекта територии.

В рамките на дискусията бяха обсъдени и съвети за потребителите как да реагират в ситуации на аварийни прекъсвания на електрозахранването, които ЧЕЗ планира да издаде в началото на 2014 г. като наръчник за клиентите. Участниците в срещата се обединиха около идеята за информационна кампания относно стъпките и реакцията, която е най-препоръчителна за потребителите при или по време на аварийно изключване на електрозахранването.

По време на петото заседание на съвета бяха представени предложения на компанията за пакет от мерки за облекчаване на битовите клиенти през зимните месеци. Стъпка в тази посока е най-новата инициатива на ЧЕЗ – „Персонален съветник”. Продуктът дава възможност на всеки клиент напълно безплатно да ползва услугите на съветник, който да предложи индивидуален план за разсрочено плащане на сметките за електроенергия.

„Комфортът и спокойствието на клиентите и домакинствата са във фокуса на нашата работа. Основната цел на всички инвестиции, които правим, е да увеличим сигурността на захранването. Много е полезно да чуем гледната точка на потребителските организации за нашата работа. Благодарим и за конструктивните мнения и съвети във връзка с нашия пакет за облекчаване на клиентите през зимните месеци”, Тодор Матев, председател на Потребителския съвет.

Потребителският съвет към ЧЕЗ бе учреден на 23 май 2013 г. в продължение на политиката на дружествата от групата на ЧЕЗ да подобряват обслужването и комуникацията с клиентите. Консултативният орган обединява представители на потребителски и неправителствени организации както и представители на компаниите на ЧЕЗ в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7378 |14.02.2010 Времето през седмицата . 0| 8320 |08.02.2010 Времето през седмицата . 0| 7294 |04.02.2010 Времето през почивните дни . 0| 9055 |01.02.2010 Времето през седмицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads