Реклама / Ads
0| 7647 |16.07.2015 АКТУАЛНО

Чуждите спецслужби пак ни зарязаха заради модела # КОЙ

.
Чуждите спецслужби пак ни зарязаха. Те отказали да работят с нашите заради зависимостта им от модела # КОЙ. Това разкри пред Фрог нюз високопоставен източник от МВР.
 
При старта на кабинета „Борисов 2” отношението на партньорите от Европа и САЩ рязко се променило. Преди тава никой от тях не смеел да се довери на МВР и ДАНС, тъй като и двете ведомства се контролирали от хората на ДПС и кръга около Библиотекарския институт. Самите ченгета признават, че отношенията между българските и чуждите служби били като тези от периода на студената война.
Щом начело на МВР застанал Веселин Вучков, последвали няколко възлови срещи с представители на чужди служби и стопляне на отношенията. Те искали да разберат какви реформи ще бъдат направени в сектора, така че да се гарантира най-вече политическата и олигархическата му независимост. Експертите си тръгнали с убеждението, че всичко ще бъде наред.

Оставката на Вучков обаче им подействала като студен душ. Наблюденията върху последвалите рокади в МВР, показали, че политиката за зависимости от времето на кабинета „Орешарски” продължава с пълна сила. Европейските служби били шокирани от всевъзможните атаки срещу доказани професионалисти в медиите на семеството на депутата Делян Пеевски. В същото време се издигали служители, близки до същият Пеевски.
Така само за няколко месеца европейските и американски служби отново снели доверието си от нас. Търсели ни за съдействие само в краен случай и то основно за проблеми, свързани с киберпрестъпления и тероризъм. Проблемът до толкова се разраснал, че за това били уведомени и депутатите от управляващото мнозинство.

Партньорските служби все още не били уведомени за изнесената секретна информация за общи операции по скандалната разработка "Червеи". Няколко пъти те настоявали за обяснение, но никой не им обърнал внимание.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7449 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги . 13| 7402 |10.10.2014 Спецслужби разкрили връзка между джихадисти и българи . 51| 21606 |05.01.2014 Потрес! Вижте колко взимат нашите и чуждите лекари! . 10| 6852 |20.10.2008 България и българите през погледа на чуждите медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads