Реклама / Ads
0| 6511 |08.08.2016 АКТУАЛНО

Дайнов: Борисов се вкарва в ситуация на единственият кандидат-президент на ГЕРБ

.
Евгений Дайнов
Постепенно премиерът Бойко Борисов се вкарва в ситуация, в която не може да е друг освен той, кандидатът за президент на ГЕРБ. Това каза политологът Евгений Дайнов в ефира.Според него Борисов е разтревожен от силното навлизане на руския интерес отново в България и от опитите за преврати в Турция. „Защото ако не изкара убедителен кандидат, ще трябва да е той“, допълни Дайнов.
 
По неговите думи пред БНР ГЕРБ е имала кандидати за президент преди около 3-4 месеца, но сега „скамейката е рядко скъсена“.

Относно името на ген. Румен Радев, което се тиражира за кандидатура на левицата, политологът заяви, че досега нямаме нито един генерал, който да е издигнат официално за кандидат-президент и дори за кандидат за вицепрезидент.

„Тази генералска работа е очевидно някаква инициатива да отвлече вниманието от най-различни неща и да го фокусира върху това кой е по-силен. Задава се някаква игра на сила, която очевидно Бойко Борисов, който смятайки себе си за силен, се включва, говорейки за силни лидери“, отбеляза Дайнов. Според него това е леко обезпокоително, имайки предвид по света какво правят различни т.нар. силни хора.

С ген. Радев БСП се опитва да обхване темата за силната ръка и сигурността, както и темата за Русия. По неговите думи левите се опитват да вземат терен от националистите по линия на патриотизъм и национална държава, както и терен от Борисов по линия на силния човек.

Играта на БСП, която ще завлече всичко това малко на изток, и всичко това да го завлекат малко на изток е възможна само с ген. Радев като кандидат, категоричен е политологът.

Относно продажбата на атомните реактори за АЕЦ „Белене“ Дайнов смята, че няма сериозен разговор, а предизборен. "Белене едно копче, което като натиснеш, и хората, които смятат себе си за социалисти и комунисти, реагират първосигнално – "Искаме!", каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4839 |08.08.2016 Борисов: Възобновяваме замразените енергийни проекти с Русия . 1| 6331 |08.08.2016 Буруджиева: Борисов доста се постара за ген. Радев; защо и БСП се изхвърли? . 0| 5001 |07.08.2016 Борисов към варненци: Или панаира, или дупка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads