Реклама / Ads
5| 6564 |04.12.2010 АКТУАЛНО

Дъждът заля 14 области

.
Източник: източник
Заради проливния дъжд код „оранжев” е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, София-град и София-област, Перник, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград, Смолян. В Кърджали също е обявен код „оранжев” заради силния вятър, който е 25 м/сек.
 


Екипи на „Гражданска защита” отводняват мазета и шахти в София след обилния валеж в столицата. През изминалото денонощие службата е получила множество сигнали за наводнени приземни етажи и пътни участъци.

Има доста наводнени мазета в различни квартали на София - в Горубляне, Горна Баня, Люлин, Бистрица, Драгалевци, съобщавата  от оперативния дежурен в „Гражданска защита”. Екипи на службата са отводнили няколко наводнени участъка в района на Симеоновско шосе, Околовръстен път, в района на бул. „Никола Габровски”. „Продължаваме работата, извикани са допълнителни екипи – засега няма критични места в София”, обобщи оперативният дежурен.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че няма информация за възникнали проблеми по маршрутите на линиите от градския транспорт, нито закъсняващи превозни средства. Повече вода се е събрала в района на Околовръстния път, в района на Киноцентъра по маршрута на 64-та линия от градския транспорт. За Дарик главния координатор на Центъра за градска мобилност Петър Събев уточни, че в централната част на София е имало известен проблем по бул. „Вардар” в участъка от бул. „Александър Стамболийски” до пазара на Красна поляна. Временно там за няколко курса е бил променен маршрута на автобус 77, тъй като е имало закъсали леки автомобили от събралата се вода.

Иначе движението в столицата засега е слабо и валежът не оказва проблеми на градския транспорт. Събев уточни, че от транспортът в София следят прогнозата за времето и са подготвени за очакваното застудяване и снеговалеж през следващите часове.

Почти през цялата нощ в София валя дъжд, който и в момента е обилен на места. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, на много места са се образували огромни локви, които затрудняват движението на автомобилите. Код „оранжев” е обявен в много области в Западна и Централна България заради обилните валежи, които се очакват, съобщават дежурните в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. Още за времето ще чуете в края на емисията ни. Междувременно от СБА напомнят на шофьорите да карат подготвени за зимата автомобили и да шофират на къси светлини.

В неделя не се очакват проливни валежи, съобщиха от НИМХ. Днес обаче дъждовете няма да спрат.

С умерен вятър от северозапад ще нахлува студен въздух, който до вечерта ще обхване цялата страна. Най-късно ще завали в югоизточните райони. На много места в Западна и Централна България количеството на валежите ще достигне и надхвърли 30-40 л/кв.м.

На места предимно в Северна България дъждът ще преминава в сняг. Към 14.00 ч. температурите ще бъдат от около 2°до 15°-18 в Югоизточна България, където все още ще духа южен вятър, но до вечерта и там температурите чувствително ще се понижат.

Код „оранжев” означава, че има опасни явления и гражданите трябва да внимават повече. Единственият по-висок код на опасност е код „червен”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 12366 |04.12.2010 В Правителствена се борят за живота на Вера Кочовска. Предсказания на пророчицата . 29| 7406 |03.12.2010 Д-р Кожухаров: СРС-та не доказват умишлено убийство на бебето . 12| 5985 |03.12.2010 МВР притисна директора на Оряховската болница . 15| 9285 |02.12.2010 "Презерватирай се!" - грубо отношение и долна лексика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads