Реклама / Ads
0| 8091 |10.01.2017 АКТУАЛНО

Делото за клевета на Цв. Василев срещу Бисер Лазов е насрочено за 16 януари

.
Бисер Лазов
Делото за клевета заведено от Цветан Василев срещу основния свидетел на Прокуратурата и негови подгласници отново е на дневен ред. Групичката на Лазов отново са призовани да отговарят пред Темида за твърденията под които са се подписали през юни 2014 г.
 

След повече от 2 години отлагане, смяна на трима съдии и уникалната неоткриваемост на обвиняемите се очаква най-накрая да разберем истината. Делото срещу основния свидетел и помагачите му е в ход и следващото му открито заседание е на 16 януари 2017 г., понеделник, от 15.30 часа, в Софийският районен съд, ул. „Драган Цанков“ № 6.


След затварянето на КТБ АД на 20 юни 2014 г. става ясно, че безпрецедентната атака от страна на прокуратурата, медиите и БНБ е въз основа на един ключов „вътрешен човек“ – Бисер Лазов. Той получава статут на „защитен свидетел“, което в случая означава защита на последващите му деяния от всички институции и държавни органи.

 

Месец след затварянето на банката „гръмва“ грандиозна новина за писмо озаглавено „Обръщение“, адресирано до главния прокурор и квесторите на КТБ. Изявлението е публикувано едно към едно в медиите на Пеевски.  В публикациите обаче липсват входящи номера както от прокуратурата, така и до квесторите. И до ден днешен не е ясно, дали реално е официално е входирано такова обръщение или текстът е създаден само и единствено с медийна цел. 

 

И до ден днешен обаче повечето от лицата са точно там където твърдят, че ги е поставил насила Василев и съвсем безнаказано се разпореждат с активи на КТБ АД. В продължение на две години, за същите тези лица, излизат множество публикации в медии, подават се сигнали до Прокуратурата, до Фонда за гарантиране на влоговете, до квесторите и после до синдиците на КТБ АД за увреждането на масата на несъстоятелността на банката. Има сигнали и до НАП за съмнения за неправомерни сделки. По нито един от тях не се предприемат абсолютно никакви действия от страна на отговорните органи. Групичката се ползва със специален статут, а тези институции са овладяни от който трябва.

 

На последното заседание през ноември 2016 г. вече всички ощетени от схемите и кражбите на основният свидетел Бисер Лазов си мислеха, че най-после любимецът на прокуратурата и неговите съратнци ще застанат пред съда, за да отговарят за клеветите си. Но делото отново беше отложено за 16 януари 2017 г.  Вече за почти всички е ясно, че твърденията им, че насила е трябвало да  управляват фирми, от които не знаели как да се измъкнат, е чиста лъжа и клевета. Заседанието е открито, а дали ще продължи протакането на делото никой не знае.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3564 |10.01.2017 Започва делото за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца . 0| 3895 |09.01.2017 Обрат по делото срещу Перата - защитеният свидетел го оневини . 0| 5215 |06.01.2017 Двама съдии са си направили отвод по делото срещу Ченалова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads