Реклама / Ads
8| 9120 |07.10.2020 АКТУАЛНО

Делото КТБ: Третият свидетел на прокуратурата се оказа гадже на първия, имат и общ бизнес

.
Делото КТБ продължава да изобилства от бели петна. Днес и третия свидетел на прокуратурата - бившата шефка на счетоводителките Албена Андреева, също признава, че не си спомня много неща, не е наясно с активите на собствено дружество и не можа да обясни, защо е трябвало Цветан Василев да подписва документи за фирми, с които не е свързан. Андреева призна, че живее с основния свидетел Бисер Лазов и че имат общ бизнес, който обаче не знае какъв е.
 

Припомняме, че през ноември 2019 г. Бисер Лазов също трябваше да отговори на въпроси за взаимоотношенията си с Албена Андреева. Въпреки протеста на прокуратурата, че това нямало отношение по делото, Лазов бе принуден да признае, че в момента живее на съпружески начала с Албена Андреева, която също е свидетел по делото и негов съдружник в дружества. Самият Лазов също заяви, че според него това нямало отношение по делото, което тогава предизвика смях в залата.

По думите му, и бившата му съпруга също е имала отношения с описаните от него дейности, защото тя също е негов колега – счетоводител, а те двамата се познават още от университета. Тя също е водила счетоводство  на различни фирми и е имала отношение към съставяне на отчетите им.

 

"Цветан Василев беше над всички, на него е подчинен Бисер Лазов, а на Бисер Лазов подчинена съм аз". Така Албена Андреева днес описа своята роля. Тя се затрудни да си спомни дали е придобивала различни активи на дружества-кредитополучатели след събарянето на банката през 2014 г.  

 

Андреева не можа да отговори и на въпрос на адв. Константин Симеонов Защо при толкова служители в огромния билдинг на "Цар Борис III"  само 8 души са се подписали под разпространеното от близките до депутата от ДПС Делян Пеевски медии писмо, в което се твърди, че нямат нищо общо с дружествата, които представляват, а реално те са на Василев.

 

Симеонов обърна внимание на факти, за които счетоводителката говори на предишното заседание  - как десетки собственици на "кухи" по думите й фирми под патримониума на Василев след затварянето на банката на 20 юни 2014 г. оформили цялата документация за излизане от тях и изпратили Бисер Лазов като техен представител във Виена, където той се срещнал с Василев. Формално документите били оформени като решение на Василев като едноличен собственик на капитала на  дружеството "Бромак", което е мажоритарен акционер в КТБ, че упълномощава свой представител да придобие всички дружества. Разказът й бе идентичен с този на Лазов.

 

Днес Андреева не можа да отговори защо тези документи е трябвало да бъдат занесени на Цветан Василев, след като реално по Търговския регистър те нямат нищо общо, нещо което свидетелката потвърди.

 

Андреева разказа още, че имат и съдружие с Бисер Лазов в една компания, но били станали съдружници след затварянето на банката. Учудващо за всички в залата, тя не можа да си спомни дори предмета на дейност и какви активи притежава въпросното дружество.

 

На днешното заседание имаше и въпрос от журналиста Сашо Диков към съдия Вирджиния Петрова относно разпита на Цветан Василев, който е основния обвиняем, а до момента нито веднъж не е получавал думата. Съдийката отговори, че задължително ще го разпита, но едва когато това е възможно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7116 |23.05.2020 Никола Бояджиев: Орденът с имената им е още един поклон пред делото на Светите братя . 49| 17759 |27.04.2020 Адв. Хаджигенов за Фрог: Нов бъркоч на спецпрокуратурата. Делото срещу Лиляна Деянова, съдружника и брат й е поръчково . 40| 22173 |22.04.2020 Синът на депутата Лъчезар Иванов проговори за катастрофата: Искаха да лъжесвидетелствам срещу Кристиан . 15| 21222 |25.03.2020 Бойко Атанасов пред Фрог: В прокуратурата ме питаха кои са свидетелите по делото „РИКО“. Искат да ги притиснат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads