Реклама / Ads
33| 6650 |05.03.2014 АКТУАЛНО

Депутатите възстановяват "Кремиковци"; тъгуват по бг стоманата

.
Идеята била част от голямата идея за реиндустриализация на България. Българска стомана се е леела не само в Европа, но и в Япония и ред други държави, аргументират се в НС.
 

Парламентът обсъжда Проект за решение и възстановяване за дейността и производството на завода за непрекъснато леене на стомана на "Кремиковци", предложен от ПГ на „Атака”, предаде „Фокус”. Народният представител от „Атака” Николай Александров заяви, че трябва да се предприемат спешни мерки за възстановяване на дейността и производството на завода за непрекъснато леене на стомана на "Кремиковци". „Стоманата е много важна за строителството. Имаше години наред дебати, дали мястото на "Кремиковци" е в Софийското поле или не. През годините заводът е сменял няколко пъти имената си, но е давал много работни места, давал е брутен вътрешен продукт (БВП)”, посочи той. 

„Българска стомана се е леела не само в Европа, но и в Япония и ред други държави. Приватизацията, осъществена от правителството на Иван Костов практически елиминира завода. Представяме проект, който имаме за цел да възстановим дейността на този завод, както и ред производства, които са свързани. Очаквам да чуя градивни предложения”, добави Александров. Преди това депутатът от „Атака” Павел Шопов заяви „Правителството често говори за възвръщане строя на мощности, които са имали много голямо значение преди и могат да имат голямо значение за БВП. Партия „Атака” е правила и ще прави много стъпки за реиндустриализацията на страната и възстановяване на мощности”.

Възстановяването на дейността на завода за непрекъснато леене на стомана към "Кремиковци" би довело до положителен ефект върху икономиката, но той вече не е част от имуществото на "Кремиковци" АД, а е собственост на частно търговско дружество. Идеята е част от голямата идея за реиндустриализация на България. Това каза зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6797 |03.03.2014 Вицепрезидентът Попова: Абсурд е в Украйна да маршируват натовци и руснаци . 1| 6885 |03.03.2014 Осиновяват паметниците на Шумен . 29| 7297 |02.03.2014 Надписаха с червено Паметника на съветската армия . 0| 9983 |23.02.2014 Фрог нюз на 7 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads