Реклама / Ads
0| 8283 |16.05.2013 АКТУАЛНО

Деца - отличници мерят сили

.
Национално движение „България си ти!“ инициира олимпиада за отличници в 162 Основно училище „Отец Паисий“ в София, кв. „Ботунец“, която се състоя на 16 май и ще продължи и на 17-и. Най-добрите ученици умуваха над задачите по български, английски и немски език, а най-талантливите по изобразително изкуство се състезаваха с четка и боички.
 

Събитието е част от програмата на НД „България си ти!“ за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация, чрез конкурси и дискусии по актуални обществени проблеми. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел е да се сведе под 10 % делът на преждевременно напусналите училище деца. От движението са на мнение, че това може да се постигне с поощряване на учениците и символични награди за показани знания.

Целта е да се сплотят децата, да се премахнат социалните бариери и предразсъдъци в обществото, както и да се стимулира креативността на учениците. Участието на подрастващите е доброволно и се оказа, че ученето може да бъде не само полезно, но и да носи радост, удовлетворение и признание за положените усилия. Поради тази причина олимпиадата ще се проведе в два дни. Стивън от 6 „В“ клас ще се яви на три олимпиади - по български и немски език, и математика. „Аз съм се подготвил  много добре. Сигурен съм в себе си и може би ще бъда на първо място“, изрази увереността си той.

Директорът на училището г-жа Полина Шахова, както и преподавателите по съответните предмети, „прегърнаха идеята“ и отделиха от своето лично време, за да се превърне събитието в реалност. Това е предварителна проверка за възпитаниците им преди задължителните матури другата седмица.

Празничното награждаване ще бъде на първи юни, когато официално ще бъдат отличени най-добре представилите се ученици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6965 |24.03.2013 Константинов дава заплатите си от "Информационно обслужване" за лечение на деца . 7| 6125 |06.10.2011 50 хиляди деца работят на черно . 40| 8633 |24.02.2011 Кадафи заразил децата в Бенгази със СПИН . 2| 7859 |01.11.2010 Деца от диаспората и от "смесените райони" честват Будителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads