Реклама / Ads
19| 6926 |27.03.2012 АКТУАЛНО

Дянков в САЩ, Добрев в Москва

.
Каква ще е съдбата на АЕЦ "Белене" ще стане ясно през следващите три дни.
 

Днес премиерът Бойко Борисов ще информира президента Росен Плевнелиев за разговора с руския си колега Владимир Путин в понеделник. В сряда се очаква да говори и пред депутатите. Подробности около вчерашния разговор не бяха огласени от правителствената пресслужба, но той стана причина Борисов да отмени всичките си срещи за деня. Премиерът трябваше да посети Пирдоп и Дунав мост-2, но за там заминаха министри.

По неофициална информация пред Путин е била заявена отново позицията, че Втора атомна не може да бъде само българо-руски проект. На разговора е присъствал и икономическият министър Делян Добрев.

"Не мога да коментирам", отсече той след това пред "Стандарт". Според говорителя на руското правителство Дмитрий Песков двамата премиери са се разбрали делегация, водена от Добрев, да посети скоро Москва, за да бъдат обсъдени в "детайли актуални въпроси и да се осъществяват контакти с руските партньори".

Визитата в Москва ще съвпадне с посещение у нас на официален представител на американския фонд, който има инвестиционен интерес към "Белене", заяви пред "Стандарт" енергийният експерт проф. Атанас Тасев. Представителят на фонда пристига следваща седмица.

По същото време вицепремиерът Симеон Дянков още ще е в САЩ. Финансовият министър ще е отвъд океана до 4 април, съобщиха неофициални източници. Любителите на конспиративни теории веднага обвързаха визитата с преговорите за "Белене".

Много е вероятно обаче Дянков просто да е при семейството си.
"Ситуацията, създала се след телефонния разговор между Бойко Борисов и Владимир Путин, показва, че се търси решение на проблемите около АЕЦ "Белене", смята Тасев. Той коментира още, че пъзелът около бъдещето на Втора атомна се заплита още повече и за това свидетелства посещението на Дянков при "другия голям брат".

По думите му ситуацията около централата е и причината за намесата на Путин и за директния му разговор с Бойко Борисов. "Българското правителство нееднократно е заявявало, че защитава националния интерес. Но другата страна също има свой национален интерес и той може би е много по-голям от нашия", смята Тасев. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 8092 |16.03.2012 Първанов нападна правителството, забърка в интрига Борисов, Станишев и Дянков . 107| 9605 |26.12.2011 Борисов: Дянков и Цветанов разпространяват вицовете за мен . 12| 20267 |14.12.2011 Софиянски и Христо Друмев тайно продават Парк-хотел „Москва“ . 20| 9594 |25.04.2011 Скандално! Срещата на Дянков с Трактора - Менте!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads