Реклама / Ads
24| 14156 |06.10.2011 АКТУАЛНО

Дилма Русеф тайно на гроба на брат си

.
Венецът, поставен от Дилма Русеф Източник: Снимка: Васил Василев
Любен е положен до показно убитите Иван Тодоров – Доктора и Емил Кюлев. Дни преди визитата изчистили последния дом на покойника, сложили му и снимка. На венеца, оставен от бразилския президент, пише: „С обич към моя покоен брат”.
 


Бразилският президент Дилма Русеф посети тайно Софийските централни гробища днес преди да замине за Велико Търново. Около 9 часа сутринта  тя промени официалния протокол и със засилена охрана, придружавана от дипломати от посолството на Бразилия у нас е спряла до парцел №43, където е положен кръвният и брат Любен Русев. Той е от българския брак на баща и Педро (Петър Русев, б.а.), който преди да имигрира в Бразилия се жени за богатата софиянка Евдокия. Сега Любен е положен в гроба на майка си.

 

Дилма Русеф и брат й Любен Русев

 

Дилма, която е за първи път на посещение в родината на предците си е оставила венец от 100 бели хризантеми на гроба на Любен. Траурната лентичка е изписана на португалски: „С обич към моя покоен брат”. Президентът на Бразилия е запалила и свещи, и е останала със сведена глава около 20 минути, а по-късно е напуснала гробищният парк.

 

Нямахме достъп до нея, гледахме отстрани, не успяхме да разменим и дума с нея. Този гроб до преди дни беше запуснат, не знаехме кой е погребан там. Преди посещението го разчистиха и сложиха снимка на покойника, коментира пред Frognews.bg служител от гробищата.

 

Последният дом на починалия през 2007 г. Любен Русев е в непосредствена близост до показно убитите бизнесмени Иван Тодоров – Доктора и банкера Емил Кюлев. Преди дни пък вестник ”Торнадо” разкри, че Любен Русев, който по майчина линия е наследник на много имоти в центъра на София, е бил изигран от банкера Емил Кюлев, който му е заграбил наследствени сгради.

 

Frognews.bg припомня, че приживе Любен, който се ражда няколко месеца след заминаването на баща му от България, никога не се е виждал с него, нито със сестра си Дилма. Българската съпруга на Педро Русеф по-късно се жени отново и има дъщеря Анна, която е природена сестра на Любен.

 

Анна Петрова днес разказва, че брат й Любен, който е хидроинженер, и майка й никога не са получавали помощи от Бразилия, а само няколко писма. Малко преди да издъхне Любен прави опит да се види със сестра си Дилма, при посещението й във Франция, но намеренията му се провалят. Анна Петрова коментира пред Frognews.bg, че вчера направила опит чрез българското президенство да се срещне с Дилма Русеф.

 

Все пак имаме обща връзка – брат ни Любен. Отговориха ми, че чрез бразилското посолство ще и бъде предадено, до нямам отговор до сега. Явно не съм желана, защото разказвам истината за историите около Любен и баща му, а те не са удобни за Дилма, коментира сестрата.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 12707 |05.10.2011 Кюлев заграбил имоти на българския брат на Дилма Русеф . 24| 34326 |14.09.2011 Изровиха костите на Парцалев, 14 г. никой не платил стотинка за гроба му . 16| 10296 |15.05.2011 Новият спор за гроба на Левски . 27| 12196 |17.03.2011 Прокурор тайно в Дубай, харчи три годишни заплати за дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads