Реклама / Ads
8| 9147 |09.12.2017 АКТУАЛНО

Димитър Делчев: Премиерът да каже кои главни редактори и политици са подслушвани

.
Димитър Делчев Източник: БГНЕС
Редно е премиерът да каже кои са подслушваните главни редактори и политици, службата е под негов контрол. Това заяви пред БНТ Димитър Делчев, председател на ”Движение България на гражданите”.
 

"Цялата политика се сведе до масови подслушвания. Вместо да се подслушват лошите, отново на дневен ред са неудобните. Липсват много отговори в поредния скандал със СРС." - коментира Делчев.

 

Той напомни, че всеки втори напускащ страната е младеж. "България е изправена пред демографски срив, защото хората бягат от системата, наложена от управляващите, в която шансът за развитие е сведен до минимум, липсва правосъдие, свобода за бизнеса. Това може да бъде променено само от обединена реформаторска общност." - подчерта председателят на ДСБ.

 

По повод опитите за отлагане на електронното и машинното гласуване Делчев беше категоричен, че управляващите трябва да спазят закона и да се съобразят с мнението на почти 2 млн. души, които изразиха на референдум желанието си да гласуват електронно.

 

Крайно време е хората в чужбина да получат възможност да упражнят правото си на глас, а не да се редят на безкрайни опашки, категоричен е той. По думите му, проблемът е в липсата на политическа воля за прекратяване на много от порочните практики при гласуването с хартиени бюлетини.

 

"С въвеждането на машини ще бъде затруднено контролирането на гласове, защото те не позволяват нито индийска нишка, нито белязване и изнасяне на бюлетини. Виждали сме редица опити за подмяна на вота при хартиените бюлетини, дори печатане в Костинброд. Очевидно на партиите на статуквото не им е удобно да бъдат прекратени практиките за манипулации. Хората го искат, управляващите да не си търсят несъществуващи оправдания, а да намерят начин." - призова Делчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4316 |27.11.2017 Цветанов: Премиерът повиши Главчев с Контролната комисия . 3| 4406 |21.11.2017 Делчев: Борисов вкарва БСП и ДПС във властта . 13| 4795 |17.11.2017 Председателят на парламента Димитър Главчев хвърли оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads