Реклама / Ads
11| 6315 |29.10.2011 АКТУАЛНО

Джинджифил между двата тура

.
 

Сини мисли плуват по реката

И си хрупат зеленчук

Там една изправи си главата

И потъна като струг…

 

 

Подвел съм ви, уважаеми читатели, с това, дето предположих, че и СДС ще подкрепи Плевнелиев. Нямало до го подкрепи и Росен ще остане само с половинката процент подкрепа на ДСБ и четвъртинката на Лудото Яне. Ако електоратът им ги послуша, де… Щото то колкото и да е верен един електорат, все в един момент се усеща, че го водят на Св. Петка в трънето… От СДС остро се разграничиха от Костов. Главният секретар на СДС Димитър Иванов рекъл: „Нашите избиратели могат да гласуват с празна бюлетина, или пък с невалидна”,  пише „България днес”. Самият  Мартин Еваджелиста дал да се разбере, че той ще гласува с празна бюлетина. Защо бе, Мартинчо, защо бе, главо проста, пращате избирателите си за зелен хайвер?!

Понеже е възможно някои хора да не са наясно каква е ползата от гласуването с невалидна бюлетина, та да обясня с две думи. Първата полза е, че синият електорат няма да загуби тренинг в гласуването. Ще направи суха тренировка. Дето викаше фатмакът в казармата, ще копате тук, докато аз ида да проверя къде трябва да се копа. Втората полза от гласуването с недействителна бюлетина е, че автоматично се самопричислявате към невежите, които не могат една бюлетина да попълнят като хората. Третата полза е, че ще се разходите след ядене, да ви слегне храната. Или преди ядене, за да ви се отвори апетит.

 

Други ползи не мога да се сетя. Процентите на кандидатите се измерват спрямо действителните гласове, а не спрямо подадените бюлетини. И с пет валидни бюлетини ще се избере президент. Да! За втория тур няма изискване да са участвали повече от половината избиратели. Та искам да кажа, че тия с невалидните бюлетини ги нема в цялата схема… Мисли си Мартинчо, че избирателните комисии, така, както са се оплели като петел в кълчища, ще седнат да делят бюлетините на максус сгрешени и на неволно сгрешени… Да, да…

Има известен смисъл да гласувате на принципа на „по-малкото зло”. Ако знаете кое е. В смисъл, ако ви плаши това, че цялата власт се съсредоточава в една полуинтелигентна партия. И слагате противогаза и пускате гласа си за Калфин. Или пък сте амбициран да попречите на Параванката да направи трети задочен мандат и гласувате за Росенчо. Но това са ползи, които на село наричат „да го преместиш от левия в десния крачол”, с извинение. Все е тая.

Съветваме всички, които нямат избор на балотажа, да си седят дома. Ние например ще наложим зелето, което ще е далеч по-полезно. Това с празната или невалидна бюлетина е пълна простотия. Оставете ги сами, да им отидат на изборите само партийците, та поне да видят, че са избрани от десетина процента от народа, а на другите им се повръща от тях. Не, че това ще ги трогне, де…  Просто като акт на самоуважение. Умберто Еко казваше на едно място: „Когато разбрах, че не мога да бъда главен герой, реших поне да бъда интелигентен зрител”. Та това ви призовавам – да останете интелигентни зрители, а не да ви пишат сред илитератите, дето едно „Х” не могат да напишат вярно.

 

Това, че нямате причина да гласувате, е най-добрата причина да не гласувате. Така де, не е ли така? Увеличаването на броя на недействителните бюлетини може само да даде нови основания на червените, ако загубят, още повече да реват, че изборите са опорочени и трябва да се касират. И като се касират какво ще стане? Ще похарчим още 10-20 млн. лв., ще изслушаме още веднъж целия предизборен лъжовник на кандидатите и накрая пак ще получим същия резултат.

А на тези от вас, на които ще им е чоглаво, ако не изпълнят гражданския си дълг да правят калабалък край урните, препоръчваме джинджифил. В японската кухня поднасят сушито със соев сос, уасаби и резенчета джинджифил. Джинджифилът не е подправка към рибата, а се дъвче между две хапки, за да неутрализира вкуса от първата и да подготви небцето за следващата.

Бая джинджифил ще трябва… Не ли?

А Мартинчо да дига гълъбите вече, да не се шунгави, нема кой да му каже поседи още малко… Чувам, че на Москов му се искало и той да опита. Нема лошо. В смисъл, че за СДС по-лошо нема как да стане. СДС потъва като струг… Язък дето рипкахме по площадите! Което ме подсеща да дам още един съвет, специално за седесарите, които решат да гласуват за Калфин. Скачайте през цялото време, за да не ви объркват с червените. Щото нали, „Кой не скача е червен! Кой не скача е червен!”


д-р Т. Филипов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 10147 |01.05.2011 Д. Златков: Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща . 12| 6758 |12.04.2011 Между двама мъже и една жена се колебаят в ГЕРБ . 15| 10013 |19.11.2010 Ваньо Танов: Румен Петков е посредничил между криминални групировки . 0| 14539 |14.10.2010 К. Кеворкян: Недялко измисли връзка между Цв. Бориславова и бизнесмена Кр. Дачев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads