Реклама / Ads
0| 7028 |03.04.2016 АКТУАЛНО

Джипита: Спираме да протестираме, но само ефективно

.
Личните лекари спират ефективния си протест, но не и самия протест, уточняват медиците. Те се връщат в кабинетите си заради своите пациенти. В отворено писмо до премиера, здравния министър, шефа на НЗОК, председателя на Здравната комисия джипитата отчитат постигнатите резултати със своите действия, както и какво още трябва да се направи в здравеопазването.
 

Ето какво написаха общопрактикуващите лекари на съответните институции:  

 

В резултат на обсъжданията УС и НС на НСОПЛБ заявяват следното:

1.     Зад организирания от НСОПЛБ национален протест, протекъл поетапно и обхванал 28-те области в страната, не стоят политически интереси, а единствено и само - интересите на нашата професионална група и пациентите, за които се грижим.

 

2.     УС и НС определят постигнатото съгласие по време на проведената на  30.03.2016 г. в МЗ среща по теми, касаещи работата на ОПЛ като едно добро начало с положителен резултат  на макар и забавен във времето, но изключително важен диалог за осъществяване на разумни и общополезни промени в системата на здравеопазване в частта първична извънболнична медицинска помощ.

 

3.     Тази среща показа, че вземането на правилни решения е единствено възможно, когато диалогът се води между страни, които са експерти в съответната област и имат делегирани права за това.

 

4.     Ние подкрепяме всяко разумно искане на колегите от специализираната извънболнична и болнична помощ в защита на техните професионални интереси и за промени, които водят до подобряване в системата на здравеопазване.

 

5.     За да не бъдат нашите пациенти заложници при  решаване на натрупаните проблеми и за да продължи започнатият диалог  без натиск от никоя от страните и при нормални условия, от понеделник (04.04.2016г.) преустановяваме ефективните протестни действия, организирани от НСОПЛБ.

 

6.     Оставаме в протестна готовност.

 

7.     Искаме нормална работна среда, искаме нашето мнение да бъде зачитано.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7496 |02.04.2016 Д-р Константинов: Тенденцията е опростачване на обществото . 0| 9245 |31.03.2016 Само във Фрог: Прегазиха Конституцията с хвърляне на армията на границата . 0| 6147 |30.03.2016 А. Найденов: БСП се намира в една мъртва точка . 0| 7149 |29.03.2016 Д-р Киров за Фрог: Не сме улични бойци и садисти, няма да оставим пациентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads