Реклама / Ads
3| 6127 |16.11.2016 АКТУАЛНО

Дойде времето на блюдолизците, изпълзяха на слънце

.
Както обикновено, когато една власт се сменя с друга, идвавремето на ласкателите, на блюдолизците и хората ,които искат да се присламчат към силните на деня, за да се хранят от огризките от трапезата им. И последното развитие на политическата ситуация в България не направи изключение.
 
Някои от емблематичните примери за ласкателство и непремерено възхищение от този или онзи лидер, победител и дори загубил, но запазил шансове за място край трапезата на властимащите, вече се обявиха в публичното пространство.

Сайтът „Епицентър“, който е на една от тези фигури-Валерия Велева-изригна с материал, озаглавен „Не е за вярване, Румен Радев победи с една Шкода и един микробус машината на Цветанов“. Текстът може да бъде разглеждан в университетите като образец за ПР материал, но непоискан от обекта на възхищение. В него се описва портрет на герой от времената на соца, силен, обикновен, непобедим, човечен и всичко ,което още ви дойде наум. Велева е надминала себе си, макар че това е много трудно след беседите „по пантофи“ с Доган и баницата за Бойко Борисов при първата му победа преди години.

Явно, славославенето на новоизбрания президент ще е основно занятие на този сайт в следващите месеци. Тежко и горко на онзи политик, който помисли това за истина и се самозабрави. Примери в това отношение в родната ни политическа история-колкото искаш.

Вероятно в следващите дни и седмици ще станем свидетели и на още от преклонението на журналисти, собственици на медии и просто хора от политическия елит, които чрез хвалби за Радев ще искат да си осигурят нещо, от което имат нужда. Внимание, покана за разговор, допускане до личността на обитателя на Дондуков 2 или кой знае какво още.

Обаче и Борисов не може да се оплаче от внимание, въпреки загубата. Той все още е фактор и се надява да бъде такъв в политиката ни и след предстоящите парламентарни избори. Затова постоянните напоследък славословия към неговата личност от един одиозен бивш политик, бивш конституционен съдия и бивш седесар Георги Марков не са изненада. А и Марков доказа, че с постоянство може да постигне целите си-днес, след поредния поток от хвалби той гордо съобщи ,че е поканен от премиера в оставка да се присъедини към неговите депутати в следващия парламент. Така щял да може да анализира грешките на Борисов и да му говори за тях. Той обаче досега за грешки не е говорил, ведоятно няма и да говори вбъдеще.Но виж, да го въздига на пиедестал и да сочи огромната му роля за съществуването на България, това Марков го може. Нищо, че именно такива лица в обкръжението на Борисов имат сериозен дял за неговото сгромолясване на изборите преди дни, практиката явно ще продължи.

Това е положението. Всеки в България който дойде на власт или спечели избори се подлага на хвалби, преклонение и изтъкване на огромните му заслуги.Докато народната люов се оттече в канала и дойде отрезвяването. Ласкателите обаче нищо не губят, те просто настройват арфите си към личносттана следващия богоизбан и отново пеят дитирамби за него. Нищо ново под слънцето.

Кубрат Ценкин
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5152 |01.11.2016 Ден на народните будители е! На учените им дойде до гуша, излизат на протест . 1| 4476 |24.10.2016 Кадиев: По времето на Добрев спира строителството на АЕЦ „Белене”, но продължават плащанията . 0| 4187 |19.10.2016 Гришо: С новия треньор дойде успехът!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads