Реклама / Ads
19| 22694 |05.09.2018 АКТУАЛНО

Доживяхме! Близка до Пеевски медия прогнозира арест за политика-олигарх

.
Източник: Худ. Тони Ганчев
Невероятно, но факт: близък до Делян Пеевски сайт съобщава, че до седмица щели да бъдат арестувани още трима олигарси. За укриване на данъци, пране на пари, източване на ДДС и пр. Четвърти арест прокуратурата гласяла за човек „неразривно свързан с дейността на определена политическа партия“.
 

Дейността на въпросните бъдещи обвиняеми била свързана с поддържане на контрабандни канали на цигари и алкохол, добавя изданието.

 

Замислихме върху характеристиките и жокера, които дава сайта, и след секунди ни стана кристално ясно, че белезниците на зам.-главния прокурор Иван Гешев, ще щракнат около пухкавите китки на самия Делян Пеевски. Именно той отговаря най-точно на условията: олигарх (колко милиони спечели покрай участието си и връзките си с властта), замесен в контрабанда на цигари (спомнете си доклада на турските тайни служби за контрабандата на цигари от „Булгартабак“) и свързан с политическа партия (ДПС). Перфектното съответствие. Дано Пеевски не се досети и да мине в нелегалност. Или да се укрие от правосъдието и здравата ръка на Гешев в мазето на х-л „Берлин“ или в сламена колибка в Дубай…

 

Какви метаморфози. Какво обръщане на палачинки. До вчера Пеевски бе велик, незаслужено обвиняван и пр., а днес – белезници за серсемина.

Не е ясно само, ако Гешев тръгне по следите на сделки с някои издания и случайно надуши офшорките „Ланбрей“ и „Грейблок“, какво ще предприеме? И какво ще пише тогава същият сайт? Или поздравителният адрес на главния прокурор Сотир Цацаров до медията преди време е гаранция за недосегаемост?

 

Очертава се интересна есен. Някои медии изпревариха природата и се обагриха обилно в жълто-кафяво...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 27750 |13.08.2018 Крие ли МВР истината за смъртта на Румен Андреев; синът му се оказа човек на Пеевски . 16| 24565 |08.08.2018 Октай пред Фрог: Пеевски осветли парите от посредническата си роля на задкулисието . 9| 16805 |02.08.2018 Фрогоко: ВАС се произнесе! Защо кметът на Благоевград крие договора с Пеевски за ”Лафка”? . 10| 12034 |24.07.2018 В. Енчев: Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордове на военни фирми?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads