Реклама / Ads
7| 8956 |01.08.2019 АКТУАЛНО

”Доказателства Лийк” предизвика буря от коментари и възмущение

.
След като прокуратурата разпространи 13 файла с документи от досъдебното производство за изтичането на данни от НАП в социалните мрежи се появиха множество коментари. В повечето обаче липсва традиционни сарказъм към поредния гаф. В опита си да извадят очите на ”хакерите” прокуратурата разпространи лични данни, което кара мнозина да се чудят възможно ли е изобщо това да се случва.
 

След публикацията на прократурата за Фрог темата коментираха адвокат Любен Казанлиев, защитникът на Кристиян Бойков, както и адв.  Николай Хаджигенов. Публикувахме още и какво мислят за случилото се анализаторът Илиян Василев и PR специалистът Весислава Танчева, ГД "БОЕЦ", както и директно замесения Атанас Чобанов от Биволъ.

 

Вижте още няколко коментара от Фейсбук и Туитър.

 

Правна лудост:

България: Държавата, в която Нова телевизия разпространи линка с хака на НАП,
а прокуратурата разпространи линка с личните данни на почти всички прокурори и следователи.

 

Журналистът Стоян Тончев:

 

Съдия подаде оставка заради корупцията и несправедливостта в съдебната система.
Висши служители на военно разузнаване подават оставки.

В Сливенско и Ямболско се провеждат протести срещу избиването на прасета.

В село Крушаре протестиращите затвориха пътя.

Тридесет кметове с обща декларация отказват в техните села да бъдат избивани свинете, подкрепени от общинския кмет на Пазарджик.

Прокуратурата публикува ЕГН-та.

Мониторингът над България се запазва, а страната ни няма да влезе в Шенген, докато се управлява от Мафията.


На фона на кризите в държавата, премиерът ни се занимава с ръкостискания и всеки ден ни говори за F-16 и за някакъв икономически прогрес, който само той вижда.
Време е за пълна промяна! Всяка една структура в държавата трябва да бъде прочистена, като се започне от прогнилата Съдебна власт.


Относно корупцията в съдебната система, лично аз съм бил свидетел как притиснати и корумпирани съдии, които на две инстанции осъждат невинни хора.
Без здрава съдебна система, без основополагащо и водещо да бъде върховенството на закона, никога няма да има справедливост.


ВСС и ИВСС са за разпускане. Нужни са законодателни промени в ЗСВ и да бъдат елиминирани политическите елемени в съдебната власт. Необходими са и промени в основния ни закон - Конституцията на Република България.
Не бъде ли оздравена съдебната система, реформи и промени в други направления са безпредметни.


Правителството също трябва да подаде оставка. Повече от ясно е, вече и в цял свят след теча на данни от НАП, че е неспособно да управлява държавата и произвежда единствено скандали и обществено напражение.


И да вземат да си оттеглят кандидатурата за главен прокурор. Един ден все ще влеязат в затвора, няма нищо страшно. И там е за хора.

 

 

Вени Марковски:

Уважаеми хора,
Прокуратурата изглежда не си е взела поука от случая с "детеубийците", който приключи с оправдателна присъда за обявените за престъпници от тогавашния министър на вътрешните работи Цветанов.


Днес са пуснали* редица факти от разследването около кражбата на данни от НАП. Било с разрешение на наблюдаващия прокурор.


Навремето и Цветанов така чете СРС-та от трибуната на Парламента, "с разрешение".
И на практика постави край на нормалния живот на трима лекари.

 

Наталия Сотирова:

Чета частите от доказателствения материал, събрани в хода на разследването и публикувани днес от Специализираната прокуратура. Става все по-интересно...


1. Камерите, които са били инсталирани в помещенията на фирмата и звук ли са записвали? Питам, защото в този доказателствен материал се цитират и разговорите между хората...
2. Ако камерите не са записвали звук, то откъде прокурорите имат тези разговори? Да не би да са от СРС-та?...
3. Ако разговорите са от подслушване на телефоните кога точно е дадено разрешение за това подслушване, по каква причина и от кого?
4. Ако е вярно, че хората са искали правителството да падне (пак от разговор по телефон), това престъпници ли ги прави, при положение, че в България над 70% от хората искат същото?
5. С какво е заплашена националната сигурност, ако Борисов не е премиер? Мисля, че даже това ще е положително както за държавата, така и за нацията.

*****************************

Прокуратурата преигра много здраво с това разпространяване по медиите и в официалната си интернет страница на доказателствен материал, събран в хода на разследването. Работата на прокуратурата е да изготви обвинителен акт и да го вкара в съда, а не да цъфти по медиите и да търси разбиране от обществото. Последното е много инфантилно като поведение...




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9412 |18.09.2014 Част 2: Фрог предизвика политици за любими книги . 26| 7052 |13.03.2009 Български журналист предизвика скандал с Македония в Германия . 3| 5954 |24.10.2008 Убийството на хърватски журналист предизвика остри реакции . 7| 6628 |28.03.2008 Карла Бруни предизвика фурор в Англия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads