Реклама / Ads
9| 6180 |05.05.2015 АКТУАЛНО

Дончева: Пеевски не е ли от феодализиращия се Пазарджик?

.
Татяна Дончева Източник: Булфото, архив
Най-добре у нас се облагодетелстват кметове и министри, които са разпределителите на пари. А в градове като Пазарджик и Хасково може да се говори за феодализация. Демонстративното показване на свръх състояние в период, в който управляваш дадена община, подхранва общественото отношение, че властта корумпира.
 
Това заяви лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева пред бТВ. Проследете пазарджишкия кмет и хасковския. Хасковският кмет печели първите избори като СДС. След това стана „независим, подкрепен от" и започна да си търси подкрепа от всички политически сили, посочи Дончева.

След като и Георги Иванов, и Тодор Попов са имали подкрепа от наглед несъвместими политически сили се стигнало до куриози като синът на хасковския кмет да оглави парламентарната листа на Реформаторския блок, а синът на „Неохима от Димитровград" да бъде по билбордовете, призоваващ за преференциален вот, заяви Дончева.

„Щом в Пазарджик се стигна до разстрели, значи работата е минала всички граници много отдавна", подчерта Дончева, като напомни, че Делян Пеевски е депутат именно от този район, а куп високопоставени чиновници в здравеопазването са минали през ръководството на болница „Софиямед", чийто собственик е „подслонил" в свой апартамент семейството на Тодор Попов.

Относно реформата в съдебната система Дончева заяви, че сме допуснали създаването на съдебна номенклатура, която се обяви за намаляване на мандата на Висшия съдебен съвет, но не и на главния прокурор и председателите на ВКС и ВАС. По думите й магистрати със средни възможности след минаване през ВСС и Инспектората се оказват във върховните съдилища.

Междувременно наблюдаваме бесен натиск върху съда какви присъди да дава във връзка със случаи като битото от акушерка бебе или убитите на пътя деца, добави Дончева и продължи, че същия натиск се наблюдава и по отношение на ПТП.

Има една стара приказка от много векове - когато общественото мнение влезе в съдебна зала, Законът трябва да излезе, каза тя и призова: "Не тласкайте съда към кампанийност. Това е зомбиран човек от свръхумора, какво е да искате да разкъсате тази жена, заедно с нея ще разкъсате майка с две деца, за което те нямат никаква вина, понеже тази болница е смазала жената", коментира случая с акушерката Дончева.

Кой накара майките да излязат на протест срещу тази жена, защо не протестират срещу работодателите, попита Дончева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7741 |25.04.2015 Дончева: Премиерската магнолия е царско цвете, но и жертвено . 41| 6432 |07.04.2015 Цацаров: Пришиват ме към Делян Пеевски . 9| 7369 |01.04.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Пушилка на Пеевски е радикалният ислям . 17| 9983 |12.02.2015 Гяуров: Пеевски и ДПС управляват сектор "Сигурност" в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads