Реклама / Ads
7| 6919 |31.10.2017 АКТУАЛНО

Доверчив прокурор и небрежен следовател били причина да не се разследва ВМА за нарушения по ЗОП

.
Скандалният отказ на Военно-окръжна прокуратура - София да провери констатациите в одитния доклад за проведените във ВМА обществени поръчки се дължал на военният следовател, който препоръчал на прокурора такова решение.
 
Това става ясно от писмено изявление на Военно-окръжна прокуратура. И понеже определеният да провери доклада  майор Адалберт Живков Кръстев – военен прокурор при ВОП-София бил много доверчив-приел това и отказал образуване на досъдебно производство. Въпреки  одитния доклад и ясни5те констатации в него, че при провеждането на обществена поръчка от ВМА законът е нарушен.

Според Военно-окръжна прокуратура причината била още и в "липсата на констатации, че поръчките с възложител ВМА са печелени от фирми, ръководени от свързани лица". Това твърдение е изключително смешно. Та нали работата на прокурор и следовател е да видят заднарушенията какво стои и дали няма конфликт на интереси и свързани лица?

Тези прокурори какво са очаквали-в одитния доклад да има всички данни, дори предложение за присъда ли?

И накрая-какво облекчение-" Поради появилите се в медиите коментари относно съдържанието на одитния доклад, Военно-апелативна прокуратура е изискала преписката за служебна проверка над законосъобразността на постановения от ВОП - София пъроинстанционен прокурорски акт.

За резултатите от осъществения служебен контрол от Военно-апелативна прокуратура, обществеността ще бъде информирана своевременно".

Ако тази проверка завърши с друго, освен отказ от досъдебно производство, какво ще стане с доверчивия майор Адалберт Живков Кръстев, направил такова заключение преди няколко месеца? Ще бъде повишен заради стриктно спазване на закона?
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4354 |26.10.2017 ВСС не подкрепи идеята за огромни бонуси на спецсъдиите и спецпрокурорите . 0| 4199 |17.10.2017 Тръмп няма да уволни прокурора, разследващ Русия . 9| 6543 |12.10.2017 Нов скандал между политик и бизнесмен: Марешки видя прокурорски чадър над Валентин Златев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads