Реклама / Ads
10| 5775 |11.02.2015 АКТУАЛНО

В ДПС сигурни, че БСП им мъсти с „Червеи” и „Павел”

.
Ръководството на ДПС смята, че зад скандала с разработката „Червеи” и подхвърленото досие „Павел” стои червената партия. Социалистите искали да си отмъстят заради разрива на предишното управление, иницииран от лидера на ДПС Лютви Местан. Това научи Фрог нюз от народни представители.
 
Според източниците ни един и същи център е планирал и осъществил въпросните атаки в края на миналата седмица. Целта била те да се насложат така, че да предизвикат невиждан скандал в държавата. Депутатите са категорични, че не случайно първоизточник за нередностите около разработката „Червеи” дошла именно от шефа на бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, бивш червен депутат. Номинацията той да заеме този пост и двата пъти идва от централата на БСП. Твърди се, че от ДПС отлично знаели кой ги атакува. Въпреки това признали, че са готови да изтърпят всичко, включително и кой е поръчител на разработката "Червеи", но да нямат повече взимане-даване със социалистите. Очаква се в скоро време да се появят и други документи, свързани с агент „Павел”. Оказва се, че в рамките на разработката "Червеи", инициаторите й са получили достъп до всички оперативни разработки на МВР и агентурни досиета, което е нещо невиждано до сега

Следвайки хронологията на събитията от миналата седмица се вижда, че скандалът с „Червеи” първо намери място в медиите. Веднага след това в петък следобед части от досието „Павел” на бившата ДС пък бяха подхвърлени в кутията на депутата от ГЕРБ Методи Андреев. Той обаче съзря в това пъклен план на хора, които искат да си разчистват сметките по този начин и не пожела да каже какво има в документите. Вместо това Андреев ги предаде на комисията по досиетата, като междувременна алармира и прокуратурата.

Междувременно скандалът около "червеи" се разраства и вече е международен. От няколко посолтва са поискали информация по линия на партньорските служби от МВР дали е изнесена и каква информация за съвместни операции.

Разкритията около "Червеи" са предизвикали трусове и в кръга #КОЙ. Обичайните медии за "мокри поръчки" на КОЙ вече включиха машината за манипулации. Според тях определени хора, противници на КОЙ уж събирали компромати срещу Бойко Борисов, политици, бизнесмени и журналисти. "Разкритията" очевадно целят да настроят премиера срещу тези хора, но са толкова нескопосани, че не могат да заблудят никой.

В рамките само на две седмици това е втори удар, който понася престъпният картел #КОЙ. Първият бе разобличението в лъжа на Петьо Петров (Петьо Еврото), шеф на столичното следствие в лъжи от Върховния съд по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев. Сега е ред на "Червеи".

 

Продължава и проверката на агенция "Митници" в поделения, фабрики и складове на "БУлгартабак". какво ще излезе оттам - предстои да научим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8714 |11.02.2015 Хиляди евро източени чрез студенти по европейски програми . 10| 5967 |10.02.2015 Д. Йончев пред Фрог: С подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал . 5| 5475 |10.02.2015 Прокуратурата за Червеи: Обект на СРС е била Автоматизирана информационна система, а не протестиращи . 23| 7442 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads