Реклама / Ads
24| 8911 |18.02.2014 АКТУАЛНО

Дучето пред Фрог: Само в България ти разбиват главата, когато замеряш полицай

.
Димитър Ангелов - Дучето Източник: Булфото
Протестът в петък в Пловдив не беше срещу джамията, беше срещу Главно мюфтийство. Не беше атакувана Джумая джамия, бяха счупени до 5 прозореца на сладкарница, която е търговски обект на Главно мюфтийство.
 

Това коментира пред Фрогнюз Димитър Ангелов-Дучето, от Национално сдружение "Армейци 1948 г".

Полицаите в Косово, в Босна, в Сараево – ги раняват. Единствено в България, когато замеряш полицай, ти разбиват главата. Няма нито един ранен полицай от петък в Пловдив. На всички хора с разцепени глави от полицейски палки, които са отишли в болницата, обаче, са им съставени актове за 400 лв. Браво на това правосъдие!

Относно новината, разпространена от МВР, че се готвят провокации на етническа основа именно от футболни привърженици, Димитър Ангелов – Дучето коментира, че провокациите са дело на други хора. Етническа провокация беше отправена в българския парламент с речта на Хафъзов. Етническата карта се размахва само от тези, които имат полза от нея, каза Дучето. Срам и позор за този парламент, в който български депутат сочи за своя пътеводна звезда агенти на чуждо разузнаване, терористи, това е провокацията.

Ние уважаваме българския мюсюлманин. Това са хора, които работят, плащат данъци. Уважаваме всяко едно вероизповедание. Освен това сме футболни привърженици един път седмично през пролетта, лятото и есента. Това са около 90 минути седмично. През цялото друго време ние сме граждани, подчерта Дучето.

Относно каузите, които обединяват футболните фенове, независимо от парламентарните им пристрастия, Дучето коментира: „Когато още нямаше партии, които определяха себе си като националистически, говоря за далечната 2000 г., когато беше гласуван текст, който разреши излъчване на новини на турски език по националната телевизия, публиката на ЦСКА разпъна два транспаранта. На единия пишеше „Нашият майчин език е българския”, на другия - „Не на новините по националната телевизия на турски език”. Тези два транспаранта отидоха следващата седмица в публиката на Левски.”

Утре ще поднесем венци в памет на Васил Левски в цяла България, нищо друго. Няма да правим пропаганда. Просто сме родолюбци. Браним героите си, земята си, религията си, онова, което са ни завещали предците, онова, което искаме да завещаем и на децата си. Ако някой вижда провокация в това да почетеш националните си герои, това е предателство, каза ексшефа на фенклуба на ЦСКА.

Венци и цветя ще бъдат поднесени в София, Благоевград, Пловдив, Варна. ЦСКА, Левски, Славия, Локомотив – всички ще участваме. Наш автомобил ще пътува до Букурещ – там има паметници и на Левски и на Ботев. Там ще дойдат и бесарабски българи. Друга кола ще пътува до Цариброд, (днес Димитровград). Там ще почетем онези, които са загинали в борбата за обединение на България, на онази прословута чешма, на която надписите са изтъркани от сърбите. Момчетата от Левски ще отидат в Босилеград.

Ние не претендираме за патент над национализма, над Апостола. Има политически партии, които смятат, че имат такъв, каза той.

Относно дали подкрепя решението предизборната агитация в страната ни да е разрешена и на други езици, освен български, Дучето, заяви, че не вярва на този Изборен кодекс. Нито на г-жа Манолова, нито на онези, които го правят.

Моето мнение е, че трябва да бъде свикано Велико народно събрание, да бъде променена Конституцията, нужен ни е нов Изборен кодекс, подложен на референдум. Това според мен е демократично.

25 години сме управлявани от 6% от българския избирател. Смятам, че изборната активност трябва да бъде висока. Трябват ни нови правила, които да гарантират, че тази страна ще върви напред. В момента едни хора в парламента казват, че ще поддържат тази власт, за да не се върне този или онзи. Докато депутатите поддържат мнозинство единствено с тази цел, вместо да служат на българския народ, който ги е избрал, няма да се оправим. Това не е национално отговорно. Писна ми държавните мъже да се боричкат и на 4 години да казват виновен е този или онзи, възмущава се Димитър Ангелов – Дучето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7121 |16.02.2014 Учени предричат изчезването на снега през следващите десетилетия . 20| 9173 |30.01.2014 Ето как ще ни уволняват занапред! . 28| 9719 |13.01.2014 Проф. Алтънков за Фрог: Трябват ни кадри от чужбина . 9| 7805 |28.12.2013 Главният секретар на МВР: Разследванията за убийствата на Георги Илиев и Фатик напредват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads