Реклама / Ads
5| 7610 |08.01.2019 АКТУАЛНО

„Движение Да България“: Иван Тотев злепоставя цяла България

.
Иван Тотев Източник: БГНЕС
Кметът на Пловдив излъга собствените си избиратели и носи пряко отговорността за унизителното състояние, в което градът поема домакинството на най-значимото културно събитие в цялата нова история на страната ни – разкопан и без нито един завършен проект от културната инфраструктура.
 

Това се казва в позиция на ”Да, България”, изпратена до медиите, за откриването на Пловдив 2019.

 

Пловдив бе официално утвърден за Европейска столица на културата на редовно заседание на Съвета на министрите на Европейския съюз на 19 май 2015 г., но още на 5 септември 2014 г. международното жури обяви избора на града.

 

За провала на Пловдив 2019 основно и с право бива обвиняван Иван Тотев като кмет и председател на УС на Фондация „Пловдив 2019“. Той имаше на разположение повече от четири години, в които можеше не просто да реализира поетите ангажименти за изграждане на културна инфраструктура, а да използва този исторически шанс за града, за да остави забележителен отпечатък в градската среда на Пловдив. Следа, достойна да надгради изумителното архитектурно наследство, което притежава най-красивият български град.







Тези четири години обаче бяха безотговорно пропиляни. След спечелването на титлата постепенно бяха прогонени всички професионалисти, които реално допринесоха за успеха на Пловдив в това състезание. Не беше чуто нито едно от многобройните ни публични предупреждения, че бездействието ще доведе до този шокиращ резултат, на който всички сме свидетели днес.

 

Г-н Тотев, Вие излъгахте не само пловдивчани, но и всички, които повярваха и подкрепиха тази кауза. На първо място обаче Вие излъгахте собствените си избиратели, на които обещахте един по-модерен град с достойно и съвременно управление. Вие успяхте да подведете дори собствената си партия и правителството на България, чийто премиер ще трябва да се черви редом с Вас на 12 януари пред смаяните погледи на гостите на града от безумието, което сътворихте.

 

Кратката, но пък за сметка на това многомилионна заря за откриването няма да скрие строителната площадка, в която Пловдив посреща гостите си, нито тоталната Ви неспособност да управлявате втория по големина български град. Вие злепоставяте не само Пловдив и пловдивчани, а цяла България!

 

Със строителните площадки рано или късно, добре или по-малко добре, ще се приключи. За съжаление няма да можем да рестартираме годината и всичко да е готово навреме. За два мандата ние, жителите на Пловдив, така и не чухме управленската програма на кмета Иван Тотев. Имаше ли цялостна копцепция за развитието на поне един от секторите на градското управление? В продължение на осем години всички жители на град Пловдив станахме свидетели на недопустим и непрозрачен стил на управление под мотото “Мълчете, ние ви управляваме!”, който стил не бива да бъде допуснат никога повече.

 

Призоваваме пловдивчани да помислят върху следващия си избор за кмет.

 

Изпълнителен съвет на ПП „Движение Да България“ – Пловдив

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9297 |07.01.2019 Енергийният експерт Иван Хиновски за Фрог: Празнувам троен Ивановден, очаквам решение за АЕЦ ”Белене” . 13| 17096 |03.01.2019 Готвен атентат при закриване на европредседателството, МВР си трае . 2| 6046 |01.12.2018 Манолова: В половината от арестите условията са по-лоши и от тези на Иванчева . 9| 18009 |20.11.2018 Красимир Кънев за Фрог: Иванчева и Петрова са настанени не в килия, а в тоалетна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads