Реклама / Ads
30| 13040 |24.08.2011 АКТУАЛНО

Едипов комплекс тресе Първанов

.
Защо жени с името Мариана неудържимо привличат президента? Защото майка му се казва Мария, обясняват психолози
 

Новата любимка на „Дондуков” 2 е от Ботевград, живее на семейни начала с мъж, от когото има 4-годишно момиченце

 

След като на „Дондуков” 2 се заговори за поредната любимка на Георги Първанов, която се казва Мариана (този път Тодорова), служители на президента го заподозряха, че има фетиш към това женско име. Животът на държавния глава в различни етапи беше свързан тясно с това име, което е производно от популярното женско име Мария, както се казва майката на президента.

 

Психоложката д-р Весела Иванова обясни пред „Торнадо”, че всъщност става дума за едипов комплекс (термин от психологията, въведен от Зигмунд Фройд, с който се обозначава влечението на мъж към собствената родителка).

„Майката на държавния глава се казва Мария и никак не е случайно, че Първанов, доколкото чета от медиите, се е обградил с жени, които носят производното Мариана. За мъж, който симпатизира на дами, носещи имена, близки до това на майка му, можем да твърдим, че страда от т.нар. едипов комплекс. Това в никакъв случай не е психоза, а по-скоро особеност на характера. Хора с подобен психологически профил обикновено са били задушавани от майчински грижи в детството си и винаги поставят на първо място „майката”, коментира психологът.

 

Новата любимка на Първанов в президентството е 31-годишната Мариана Тодорова от Ботевград. На „Дондуков” 2 се шушука, че служителката в президентството се държала като първа дама и взимала важни държавнически решения. Тя дори си позволявала да се обръща към него с галеното „Жоро” Държавният глава стигнал дотам в доверието си към своята служителка, че поверил в ръцете на Тодорова новия си политически проект АБВ. Тя взе активно участие при учредяването, като се въртеше постоянно около Първанов в НДК. Тодорова произхожда от обикновено семейство от Ботевград. Родителите й са били служители в завода „Микроелектроника”. Източници на „Торнадо” споделиха, че тя, както и семейството й, не са се прибирали в родния Ботевград от няколко години, тъй като са се преселили в столицата. Тодорова е завършила английска гимназия в Правец и културология в Софийския. Сочената за първа дама на републиката живее на семейни начала с приятеля си и има 4-годишна дъшеричка, но няма брак.

 

От президентството не пожелаха да дадат информация на наш репортер каква длъжност заема Тодорова на „Дондуков” 2, тъй като изчаквали официалното становище на Георги Първанов и на Бойка Башлиева, която е шеф на прессекретариата. От БСП Ботевград не вярват, че между Мариана и държавния глава има по-специални взаимоотношения. Според представители на местните червени структури ставало дума за предизборна атака срещу Първанов, който все още пази в дълбока тайна тежката си дума кой кандидат да подкрепи – Меглена Кунева или Ивайло Калфин. Освен културолог, Мариана Тодорова е и футуролог, което не е чуждо за политици от левицата. В екипа си Емилия Масларова беше привлякла също гледачка, а за лидер от БСП се твърди, че постоянно посещава прословутия асеновградски ходжа.

 

Животът на държавния глава е тясно обвързан и с други две Мариани – певицата Попова и щерката на покойния Николай Добрев. Още преди 3 години в медиите се заговори, че държавният глава е оплетен в любовна авантюра с участничката ни в Евровизия Мариана Попова. Тогава Първанов замълча и не коментира слуховете, докато певицата ги отрече с половин уста в интервю и остави съмнения. Друга значима Мариана в живота на Първанов е Мариана Добрева, която той взе под крилото си след смъртта на Николай Добрев и от години я държи на висок пост в президентството.

 

Тя дори бе сочена за интимна приятелка на вече задомения президентски син Владимир Първанов, с когото, заедно с брат му, имат обща фирма. Заради новата любимка на държавния глава обаче у Добрева избила ревност, че е изместена. Служители в президентството твърдят, че тя дори е в обтегнати отношения със своя покровител, а брат й – депутатът Кирил Добрев, бил приеман хладно от бившия съратник на баща му. Съученици на Георги Първанов споделиха пред „Торнадо”, че любовният живот на президента навремето също тръгвал с името Мариана. Първата ученическа любов на Георги носела същото име. Момичето било от випуска на Първанов в математическата гимназия в Перник. След няколко срещи той я завел на комсомолска забава, където за пръв път я целунал под звуците на култовата по онова песен на Емил Димитров „Имала Мариана шапка с едно перце”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6296 |21.05.2011 Г. Първанов: Етническото напрежение е опасен сценарий за България . 29| 9164 |02.05.2011 Два самолетни билета на Първанов = 64 хил. лв. . 27| 10164 |01.05.2011 Д. Златков: Връзката между Първанов и Петров е очевадна, тя е крещяща . 63| 8254 |06.04.2011 Кр.Първанов: Аз съм бушон, превърнаха ме в престъпник!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads