Реклама / Ads
2| 12217 |12.09.2017 АКТУАЛНО

Една година от трагичната смърт на адвокат на КТБ, който загина в неразследвана катастрофа

.
Свидетели на инцидента, както и негови близки тогава бяха категорични, че той е бил взривен дистанционно и то няколко дни след като Цветан Василев направи поредните разкрития за мафиотските кръгове и обвързаности в България.
 
Според МВР Васил Гунчев се е блъснал с мотора си в стълб на кръстовището на столичните булевардите „България” и „Тодор Каблешков” и е издъхнал на място. Но МВР не пусна никаква информация за трагичния инцидент.

Васил Гунчел беше член на Съвета на директорите на акционерното дружество „Хелт енд Уелнес” АДСИЦ.  “Хелт енд Уелнес” АДСИЦ е дружество за инвестиции в имоти,  собственик на няколко хотели, което се търгува на Българската фондова борса. Още слез затварянето на банката защитеният свидетел на прокуратурата Бисер Лазов прави всичко възможно, за да сложи ръка на дружеството и да го заграби. Иска да подмени борда на директорите и така да стане собственик. През цялото време Васил Гунчев прави всичко възможно, за да не се случи тази несправедливост. И удържа фронта. До този инцидент. Какво се случи с дружеството след неговата смърт.

След на упорития адвокат има промяна в контрола. Основният акционер на „Хелт енд Уелнес” АДСИЦ е „Аквафинанс” ЕООД, което е собственост на „Интер Финанс Инвест” ООД, където са съдружници Бисер Лазов и неговата любима Албена Андреева.

Дружеството е овладяно от Лазов, Андреева и Максим Димов през 2016 г., веднага след неразследвания пътен инцидент с представляващия дружеството адвокат Васил Гунчев.

В края на 2016 г. синът на Албена Андреева Илиан Арсов е „избран“ в съвета на директорите на „Хелт енд Уелнес“. Промените в ръководството са регистрирани два месеца след смъртта на адвоката. Такава бързина на действията говори само за предварителна подготовка. Дружеството притежава имоти в Пловдив, Пещера, Гоце Делчев, Смолян, Каварна, Велинград, Разлог, София и Варна на обща стойност от около 100 млн.лева. Синдиците на КТБ поискват несъстоятелност и чак  през юли 2017 г. излиза с решение за такава от 2.06.2016 т. Актът на съда е с дата 27.07.2017.

Последното общо събрание на облигационерите за избор на адвокатско дружество  е свикано месец по-късно, на  28.08.2017 г. От обявата става ясно, че материали за общото събрание могат да бъдат получени на бившия адрес на дружеството, на ул. „Самуил“  №79 в София. Но тук се появяват други герои-  офисът вече е собственост на фирма на брата на адвокат Момчил Мондешки. Същият Мондешки от записите на „двете каки“ – Владимира Янева и Румяна Чиналова.  През май 2015 г. частен съдебен изпълнител продава на търг апартамента на столичната ул. “Самуил” No: 79, ет.3, ап.7 , където е седалището на „Хелт енд Уелнес”. Купувач е “Солид – 85” – собственост на Младен Мондешки, братът на адвокат Момчил Мондешки. Счетоводител на това дружество до 19 ноември 2015 г. е синдичката на КТБ Кристи Маринова, чрез фирмата си “Кристи Акаунтанси”, Троян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4538 |05.09.2017 Оксфорд и Кеймбридж водят класацията за най-добри висши училища в света за 2018 година . 0| 3832 |04.09.2017 ЧЕЗ се включва за втора година в инициативата „Кариера в България. Защо не?” . 0| 4489 |31.08.2017 Радев открива новата учебна година във Военната академия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads