Реклама / Ads
17| 7730 |25.11.2019 АКТУАЛНО

Експерт: България даде ясни сигнали за влизане в безвизов режим със САЩ

.
България даде ясни сигнали, че е силен съюзник в НАТО и се развива възходящо като икономика. Бизнесът е подготвен и добре структуриран, а политиците трябва да представят постиженията на страната, така че те да са ни силната карта по пътя към безвизов режим със САЩ.
 

Това заяви мениджър комуникации Даниел Киряков от Американската търговска камара в България.


Пред bTV експертът обясни, че сред основните теми на предстоящата среща между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов ще са енергетиката и модернизацията на българската армия.


Освен това подчерта, че ще бъдат обсъдени и ключови сектори като дигиталната трансформация, киберсигурността и по-добрия обмен в образованието.


„През последните няколко години България не е скрита за инвеститорите и политиците в САЩ. Инвестициите са много по-големи, отколкото преди време”, обясни Киряков.


Той беше категоричен, че енергийната независимост на страната е част от националната сигурност, т.е е важно да има диверсификация на петролните, газови и енергийни източници.


Освен това изтъкна, че американски енергийни експерти са заявили участие по изграждането на АЕЦ „Белене” - желание, което преди не се е наблюдавало.


„Сделката за изтребителите F 16 не е просто покупка. В момента имаме възможността не само да изхарчим 2% за армията, но и да вдигнем стандарта на въоръжените ни сили”, коментира още той.


По думите му Борисов ще е първият български държавник, който посещава търговската камара в САЩ. Според него това се дължи на добрите отношения на камарата у нас с българския кабинета и институцията в САЩ.


В търговската камара на САЩ членуват 3 млн. частни бизнеса. Тя е диалогичния партньор с американското правителство за всички теми, касаещи бизнеса.


„Ако САЩ е шеста по инвестиции у нас, то това означава, че имаме кадърни хора, които да вършат ценен труд и произвеждат продукт с висока добавена стойност”, обясни Киряков


Според него съчетанието на високите технологии и знанието е бъдещето на България.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9675 |30.10.2019 МВнР: Руски военно-транспортен самолет Ан-124 е прелетял над България. Не бойте се, деца! . 0| 9137 |16.10.2019 Кои са най-добрите покер играчи в България? . 5| 6311 |15.10.2019 Официално: УЕФА повдигна обвинение на България . 7| 7401 |28.09.2019 Посланикът на Швейцария: Критичните гласове в България трябва да се чуват, а не да се уронва репутацията им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads