Реклама / Ads
5| 6826 |07.02.2009 АКТУАЛНО

Екстрата сватбен агент струва скъпо

.
В последните години и у нас навлезе „екстрата”- сватбен агент. Той може да направи вашата сватба приказна и незабравима, точно такава, каквато сте си я представяли.
 

„Да обичаш значи да надминеш себе си”- това са думи на великият писател Оскар Уайлд, отразяващи гениално силата на любовта. Но днес, за да засвидетелства голямата си любов на човек му трябват и доста налични финанси или здрави нерви и много свободно време. Сватбеният ден е забележително събитие в живота на едно семейство, повечето момиченца мечтаят за него и го плануват от най-ранна възраст, но какво се случва, когато денят наближи – един малък кошмар. Може би точно поради тази причина от няколко години насам и при нас бързо навлезе „екстрата”- сватбен агент.

svatbi_prikazki_3.jpg svatbi_prikazki_1.jpg svatbi_prikazki_2.jpg

Той е нещо като вълшебницата от приказката за Пепеляшка, но с една голяма разлика - помага срещу голям хонорар. Стойността на услугите му варира от 250 лв. до 5000 лв., в зависимост от агенцията и избрания от вас пакет услуги. Примерно ако сте уверени, че сами ще се справите с цялата организация, но имате нужда от свежи идеи каква да е темата на сватбата, за графика на задачите до големия ден и др., цената е около – 600 лв. Ако искате от сватбената агенция освен идеи, да поеме и част от организацията, прибягвате до пакет „Подкрепление”, но тук вече началната цена е около 1000 лв. А за пакет „Пълен комфорт”, включващ изброеното до тук плюс всички допълните задачи, които решите да им поверите началната цена е около 1900 лв. В някои агенции цената на обслужването е съобразена с общата стойност на предоставените услуги. Например ако общата стойност е от 1000 до 3000лв. цената е 234лв. Предлагат се и специализирани услуги и отстъпки за хора с увреждания. Когато разглеждаш каталозите докато слушаш репертоара на агента всичко ти изглежда прекрасно точно като в приказките, но само в случай че можеш да заплатиш цената. Ако сте поканили до 100 човека и използвате всички предлагани екстри от агенцията трябва да си приготвите около 20000 лв. В случай, че не разполагате с излишни средства винаги може да разчитате на себе си и близките ви хора, както са правели нашите родители и родителите на техните родители. Така сами ще напишете вашата приказка. Ако проявите малко повече любопитство и изобретателност може да се справите с доста оскъден бюджет. Ако сватбеното ви тържество ще бъде в столицата може да ангажирате добро заведение срещу средно 30-70л в. на човек, като менюто е по ваш избор. За допълнително вкаран алкохол в повечето случаи искат до 5 лв. на бутилка или от 200 лв до 500лв твърда сума , а ако останете повече от уреченото време също се заплаща. В провинцията ще минете доста по тънко. Куверта на човек е 25лв, а ако не държите на грандиозна украса, самото заведение може да се погрижи за празничния си вид срещу 30 лв. Ако сватбата ви е вечерна спокойно може да празнувате до към 3 часа след полунощ, освен това вкарването на допълнителен алкохол рядко се заплаща. Остава ви да си уговорите ден и час за ритуала, да разпратите покани и да уточните с кумовете останалите подробности, които също може да осъществите на прилични цени. Така че не се свенете да правите предложения и да казвате „Да”, защото това ще бъде вашата приказка или както го е казал гениалният Оскар Уайлд: „Любовта и лакомията оправдават всичко”.

svatbi_prikazki_4.jpg svatbi_prikazki_5.jpg svatbi_prikazki_6.jpg svatbi_prikazki_7.jpg svatbi_prikazki_8.jpg svatbi_prikazki_9.jpg svatbi_prikazki_11.jpg svatbi_prikazki_12.jpg svatbi_prikazki_13.jpg  снимки Вяра Йовева

Зорница Сократова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6261 |07.11.2008 Агент на ФБР виновен за убийство . 3| 7633 |29.04.2008 Българин купи най- скъпото жилище в Австралия . 2| 6682 |24.03.2008 В Ню Йорк приключи сватбеното тържество на Сесилия . 3| 5143 |12.07.2007 Откраднаха скъпоценности за 20 милиона долара в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads