Реклама / Ads
3| 6564 |02.08.2007 АКТУАЛНО

Елтън Джон против интернет, Брайън Мей защитава дисертация

.
Сър Елтън Джон поиска интернет да бъде забранен официално, след 30 години китаристът на "Куин" Брайън Мей защитава докторска дисертация по астрономия, знаменитите очила на Джон Ленън продадени на търг.
 

Три събития развълнуваха света на шоубизнеса в летните августовски дни. Певецът Елтън Джон видимо недоволен от световната мрежа интернет, поиска в свое интервю да бъде официално забранен. "Заради интернет хората престанаха да общуват реално, а и той влияе зле на музиката" - казва звездата. Според него, вместо хората да си стоят у дома, да чатят в разни сайтове и да пишат гневни писма по различни блогове, трябвало да излязат на улицата и да протестират. "Мисля, че може да се направи един експеримент и да се закрие интернет през следващите 5 години, тогава всички сами ще видят каква голяма крачка ще направи човечеството в своето развитие" - твърди още очилаткото с лява ориентация, който е известен противник на всякакъв вид нови технологии.

Друг известен британски музикант - легендарният китарист на "Куин" Брайън Мей, обяви, че ще защити своята дисертация, залежаваща вече цели 30 години. Защитата щеbm.jpg се състои в Имперския лондонски колеж и ще бъде на астрономическа тема. Мей зарязва своите научни занимания през 1970 година, когато с Фреди Меркюри и Роджър Тейлър създават рок групата. Въпреки това през 1972-ра и 1973-та година той публикува две научни статии. Преди 4 години се появи "Големият взрив - пълна история на Вселената" - научно-популярна книга с неколцина автори, сред които и Брайън Мей. Вече 60-годишният музикант може да сбъдне своята мечта и да защити дисертацията, която ще му донесе и титлата доктор на науките.

Междувременно стана ясно, че знаменитите кръгли очила на Джон Ленън са били продадени на търг в Лондон за около 1 милион паунда. Аксесоарът, който носеше Ленън, бе изложен в края на миналата седмица и предизвика истински вълнения. Кръглите очилаjl.jpeg са един от най-желаните колекционерски предмети, които са били притежание някога на  музиканта от "Бийтълс". Маниаци твърдят, че очилата имат неоценима стойност и историческо значение. След убийството на Ленън в Ню Йорк през 1980 година, те стават притежание на японския продуцент Джуниши Йори, после той ги продава на колекционер от Съединените щати. Самият Йори е бил близък приятел на Джон Ленън и негов преводач по време на турнето на "Бийтълс" в Япония през 1966 година. Организаторите на търга не съобщават кой е новият собственик на очилата. Те се задоволиха само с информацията, че е британец. frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5851 |31.07.2007 Островче на българщината в сърцето на Америка . 1| 6407 |31.07.2007 Ексшпионка от ЦРУ пише книга за медиците ни . 1| 5719 |31.07.2007 Киното загуби и Микеланджело Антониони . 2| 6061 |31.07.2007 Какво е общото между Никола Саркози, Дейвид Бекъм, Брад Пит и Лени Кравиц?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads