Реклама / Ads
0| 5228 |09.12.2014 АКТУАЛНО

Евакуираха къщи и ферми в Елхово

.
Бедствие в Елхово
"Имаме около 20 къщи, които са евакуирани към този момент. Около 30 къщи са наводнени, но тъй като са масивни и здрави продължават да се обитават от хората", заяви кметът на Елхово Киров. По думите му обстановката в Елхово остава сложа, а нивото на реката високо – 431 см.
 
"Имаме много обекти, които са наводнени в индустриалната зона. Разливите по улиците се засилват. Засилено е присъствието на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението", които отводняват 4 жилищни блока, заедно с два по–големи участъка от улиците при автогарата.

Тази вечер е правена проверка на наводнените къщи. По думите на Киров от тази проверка е установено колко от хората са евакуирани и колко от тях са останали на място. За всеки един участък е обезпечен служител от Полиция и Гранична полиция за денонощно наблюдение.

"Разливът, който е на Запад от града расте. В интерес на истината той поддържа до някъде ниското ниво на водата от към града, тъй като доста вода се изтича от западната страна на Елехово", допълни още Петър Киров.

Сложна и критична е обстановката в област Стара Загора заради наводненията

Сложна и критична е обстановката в област Стара Загора заради наводнения, каза областният управител Георги Ранов. С изключение на общините Казанлък, Чирпан и Братя Даскалови всички останали общини имат наводнени къщи.

В община Мъглиж е обявено бедствено положение.Свлачище е затворило пътя Мъглиж – Селци за определено време, но ситуацията е овладяна и пътят е отворен.

Овладяна е и ситуацията по пътя Ветрен – Сливито, където е имало пропадане. За около час е бил затворен и пътят около Памукчи. Към момента всички пътища на територията на област Стара Загора са проходими, посочи Ранов.

При 142 млн. куб.метра вместимост язовир "Копринка" е пълен на 139 млн. куб.м. До пълния капацитет на язовира остават още 3 млн. куб.метра. Притокът на вода в яз. язовир "Копринка" е 123 куб.м/сек, а разходът 120 куб.м/сек. От тях 108 куб.м/сек се изпускат в река Тунджа, а останалото количество в канала към Стара Загора, Раднево, Гълъбово и Хасково.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5559 |09.12.2014 МВР: Няма данни за упражнено насилие върху Петко Сертов . 19| 9233 |08.12.2014 Легендата "Правец" възкръсна с бомбастична цена . 9| 6718 |08.12.2014 Р. Миланов пред Фрог: Сертов се готвеше да преподава във Франция, ходеше пеша на работа . 31| 8153 |08.12.2014 Съдия Желявска: Манипулацията на разпределението в съда остава следи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads