Реклама / Ads
75| 13672 |07.11.2020 АКТУАЛНО

Еврейско-масонска или болшевишка е Октомврийската революция?

.
Народният комисариат през 1918 г. - немалка част от членовете са евреи Източник: Архив
7 ноември е, ден на Великата октомврийска социалистическа революция. Теориите, в това число и конспиративните, за това кой, как и защо е задействал въоръженото въстание през 1917 г. отдавна си пробиват път към публиката. Германия наляла на Ленин милиони, за да излезе Русия от Първата световна война. Пари на фамилии като тази на Ротшилд също са замесени.
 

Участието на евреи в революцията през 1917 г. предизвиква голям интерес. То е безспорно. Огромно е тяхното влияние в ръководните структури на революцията, както и в близкия кръг на Владимир Илич Ленин. Напоследък все по-често се използва и „болшевишки преврат“.

 

Известен е и масонският заговор в началото на 1917 г. с цел свалянето от власт на руския император Николай II. Планиран бил дворцов преврат, но в последствие се използвали народните бунтове. Описани са действията на две руски масонски ложи във Франция, които без да се афишират, стимулирали смяната на властта в Русия, ако ще и чрез гражданска война. През 1931 г. излиза сензационната за онова време книга „По пътя към дворцов преврат“, в която се описват действията на масоните в събитията през 1917 г. Така се появява и терминът „еврейско-масонска“ революция. В историята все пак остава болшевишка революция с водач Ленин.

 

През 1923 г. в Берлин излиза книга със статии „Русия и евреите“. Вътре са сериозни изследвания от Иля Бикерман, Григорий Ландау, Исаак Левин, Дмитрий Линский, Даниил Пасманик и др.

(Д-р Даниил Пасманик, доцент в Женевския медицински университет е живял и работил в България от 1892 г. до 1899 г. Сътрудничил на много български издания и водил публични спорове с марксиста Кръстьо Раковски.)

 

Въпросните автори демонстрират недолюбване и отричане на революционната теория за болшевишка революция. Но влиятелните евреи не скриват и своята пресметливост, че според ситуацията може и да подкрепят революционерите.

В навечерието на 7 ноември евреите са били около 5% от числеността на партията РСДРП (болшевики). Затова пък в Централния комитет те са около една трета! Най-близките съратници на Ленин са Троцки, Зиновиев, Каменев и Свердлов – до един евреи. Троцки е безспорен лидер, ерудит и конкурент на Ленин, чието влияние било огромно. По-късно Сталин решава, че единствения начин да реши този проблем е Троцки да бъде ликвидиран. Така и става. Първо едно по едно са убити децата му в Европа, а Лев Троцки е открит в Мексико, където има връзка с известната художничка Фрида Кало. Убит е от Рамон Меркадер, агент на руските тайни служби.

 

Това присъствие на евреи в ръководството на революция често се използва, за да се оправдае национализацията, която уж била тяхна идея. Пак според тази теория „белият терор“ възникнал като реакция на разорените собственици на земя, предприятия, заводи и фирми. Което пък предизвикало Ленин да отговори с „червен терор“.

 

Истината е, че в революционните седмици, евреи е имало и от двете страни. Едни срещу други се изправят членовете и комисари на Военно-революционния комитет в Петербург Чудновски, Лашевич и Рощалю и ръководителите на защитата на Зимния дворец Рутенбург и Шрайдер.

Канесигер е човекът, който убива председателя на Петроградския ЧК (Черезвичайный комитет) Урицки. Еврейката Каплан извършва покушение срещу самия Ленин, но вождът се разминава с раняване.

 

Когато е обявен „червения терор“ само за няколко нощи са ликвидирани 12 известни еврейски фамилии – над 120 учени и експерти в различни области.

По този повод публициста Бер Бруцкус пише: „Борбата на съветската власт с частния бизнес в голяма степен се превърна в борба срещу еврейското население“.

Много евреи се записват доброволци в армията на ген. Лавр Корнилов в Кубан и воюват срещу „червената армия“.

В редиците на конницата на болшевишкия герой ген. Семьон Будьони пък е геният на руската литература Исак Бабел, който написва „Конармия“ и „Одески разкази“, превърнали се в световна класика. По-късно Бабел е разстрелян по заповед на Сталин като „френски агент“…

 

Една мисъл на Троцки звучи актуално и днес: Промените, в това число и революционните, се случват не по предварителен план за преустройство, а поради невъзможността повече да се търпи старото управление.

 

Разправата:

Лев Каменев (Розенфелд) – разстрелян през 1936 г., реабилитиран през 1989 г.

Григорий Зиновиев – разстрелян през 1934 г., реабилитиран през 1988 г.

Яков Свердлов – умира от испански грип през 1919 г. Сталин коментирал по-късно, че е извадил късмет…

Лев Троцкий – убит през 1940 г. по заповед на Сталин

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8066 |06.11.2020 Президентските избори в САЩ: Продължава броенето на бюлетините в 4 щата . 19| 33077 |06.11.2020 Мария Цънцарова разнищи фондация „Хелп Карма“, вземали заплати от дарения за болни деца . 12| 7831 |05.11.2020 Кенет Лефковиц: От Байдън се очаква строга политика към Русия . 30| 8243 |05.11.2020 В. Симеонов: Чувалите с трупове ще станат факт! Лекарите ще избират кой да умре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads