Реклама / Ads
7| 9991 |20.12.2013 АКТУАЛНО

Фандъкова откри нов апарат в І МБАЛ; българи и сириец ще работят с него

.
Йорданка Фандъкова
"Здравеопазването няма цветове", подчерта столичният кмет при откриването на новата медицинска апаратура в клиниката по урология на І-ва МБАЛ в София. Й. Фандъкова изрази задоволството си от развитието на болницата и специално от урологичната клиника и посочи, че болницата върви към развитие без дългове.
 

Нов, революционен медицински апарат откри днес кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в клиниката по урология на І-ва Градска болница в София. Апаратът е германски, от най-ново поколение и струва впечатляващите 700 000 лв. Той ще лекува установени камъни в отделителната система на всички нива, при това извънтелесно, без проникване в тялото, обясни за Фрогнюз началникът на отделението д-р Стоян Георгиев. Процедурата ще се извършва в пълно съзнание на пациента, като евентуално ще се прави известно успокоение за онези от пациентите, които се нуждаят от това. 
 

Системата е монтирана, тя е ефикасна и много модерна, а ангажиментът на г-жа Фандъкова беше много важен за нас, добави д-р Георгиев. Защото общинските болници трябва да се сравняват и съревновават и с частните в името на по-доброто предлагане на здравни грижи и услуги. Апаратът започва да работи веднага, има обучени лекари, а пациентите ще могат да се лекуват и по Здравна каса и свободно. Те ще имат възможност да сторят това безкръвно и безболезнено, като малко след интервенцията ще си бъдат у дома, почти неусетили, че са се подложили на операция. В здравеопазването акцент трябва да бъде вниманието към здравето на гражданите на столицата, а е известно, че в този район живеят и се лекуват най-старите софиянци. 

В неформален разговор с д-р Георгиев след официалната церемония по откриването на апаратурата кметът Фандъкова изрази своето искрено удивление от факта, че началникът на отделението е намерил двама млади лекари, които ще работят с апарата и един по-възрастен техен колега, който е сириец по националност, но женен за българка и с българско гражданство. Този човек е пример за това как такива хора могат да бъдат полезни едновременно на себе си и на обществото, в което живеят с натрупания опит и знания.

А след церемонията в непринудена обстановка всички се поздравиха с настъпващите коледни празници и си пожелаха по-малко болни и нещастни българи през 2014 година. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 12580 |08.11.2013 Революционно: В І МБАЛ ново поколение германски апарат лекува камъни . 11| 5491 |05.07.2013 Фандъкова: Няма да забраня протестите . 146| 11916 |10.03.2013 Янко Петров за Frognews: Ще се боря срещу целия държавен апарат . 72| 28704 |09.06.2012 Откритие: Появи се разширената история на Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads