Реклама / Ads
2| 6581 |20.09.2016 АКТУАЛНО

Фанфарите за „пощенския гълъб” свирят фалшиво

.
Поел ли е премиерът Борисов ангажимент да станем санитарен кордон ще се разбере скоро.
В една кола по магистрала в България пътуват двама сирийци, един афганистанец и един пакистанец. Въпрос с повишена трудност-кой кара колата? Отговор-граничният полицай. Този виц е изключително популярен в момента, а и не само.
 
Миналата седмица написах, че премиерът Борисов трябва да признае провала си  за кризата с мигрантите и да поиска помощ от ЕС. Вместо това той спешно поиска и получи, поне на хартия, 160 млневро за справяне с тази криза. Всичко това бе обилно полято с тържествени фанфари за успеха на българската външна политика в частност и на Бойко Борисов като цяло в медиите на КОЙ.
 

Радостта на народа от издействаните милиони от Брюксел трая два дни, докато ЕС не ни попари, че парите не са за огради, а за изграждане на нови приемни центрове за мигранти, наричани незнайно защо бежанци. Тоест България като „държава от първа линия” да се превърне в санитарен кордон на ЕС и територия, осеяна с центрове за мигранти. Може би това обяснява и лекотата, с която Брюксел ни отпусна парите. 
Явно фанфарите на „пощенския гълъб” Борисов, както той сам се определи, свирят фалшиво. И филмът май не е шведски, а съветски, както се казваше в един друг виц. 
Никакви пари няма да спрат мигрантите, ако държавата не оправи първо „къщичката си”, пак по израза на премиера от времето му на главен секретар на МВР. А именно да спре корупцията в полицията по границата и не само.

Благодарение на нея процъфтява трафика на хора през страната. 

Опозиционни депутати вече изразиха съмнения дали парите от Брюксел няма да потънат в корупционни схеми, подобно на средствата за прословутата ограда по границата с Турция, която не само, че се строи вече две години, но цената  й нарастна до 1 млнлв за километър. 
Или пък в поръчки за фирми на КОЙ като изпълнители на строежи на центрове за бежанци ? И на медиите му да взъхваляват политиката на правителството за справяне с мигрантската криза? Ще видим.

След изявлението на Брюксел от вчера възниква въпросът поемал ли е премиерът Бойко Борисов ангажименти за превръщането на страната в санитарен кордон за мигранти срещу жалките 160 млневро ? Ако той не признае, ще разберем от Брюксел бъдете сигурни. 
Но това показва тотално разминаване между думи и дела. Преди седмица Борисов обяви пред унгарския си колега Виктор Орбан, че България не може да поеме повече мигранти и е редно те да бъдат върнати обратно на Турция. Тя обаче някак отказва да ги приеме, въпреки подписаното споразумение за реадмисия
И същевременно поемаш ангажименти за разкриване на мигрантски центрове на твоя територия и превръщането на страната в един бежански лагер. Не е ясно каква съдба ни е отредена на нас българите-може би като пазачи или помощен персонал?
Това е като да се хвалиш, че си изкарал 3 млрдлв .допълнително „от контрабанда” без да имаш един осъден контрабандист. За митничар и граничен полицай пък въобще да не говорим. Дали „пощенският гълъб” не ни донесе лоши новини от Брюксел скоро ще разберем.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 46462 |15.04.2024 Техеран: Ще превърнем в прах Тел Авив и Йерусалим. Израел: Можем да сринем Иран за десет часа. Засега е тихо . 3| 3018 |14.04.2024 Иран атакува пряко Израел. Какво знаем? . 14| 2907 |13.04.2024 ISW: С ударите по украинската енергетика Путин иска да унищожи военния потенциал на Киев . 5| 4204 |13.04.2024 Назначение "с консенсус": Кристалина Георгиева с втори мандат начело на МВФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads