Реклама / Ads
7| 14244 |22.08.2018 АКТУАЛНО

Фирма „Лирекс”, забъркана в скандала с ТР: Не сме печелили поръчки, проверeте това

.
Уважаеми журналисти, в последните дни компанията „Лирекс” е обект на постоянни спекулации и прокарване на интереси от различни хора чрез медиите. Разбираме, че моментът е удобен, защото сега нямаме право да се защитим и да споделяме информация, но искаме да се обърнем към вас с призив да правите проверки на твърденията , които публикувате.
 

Това написа до медиите „Лирекс”, забъркана от парламентаристи в скандала с Търговския регистър.

 

Ето какво още се казва в обръщението до медиите:

 

"Има дори публикувани твърдения, които лесно могат да се  сверят със съответните документи от достъпни, публични източници и да се види неоспорима истината.

 

Виждаме, че дори не се правят най-бегли и леснодостъпни проверки на информацията, преди тя да бъде публикувана.

 

Последният такъв пример е от вчера. Вследствие на извънредното заседание на парламента, в някои медии се появиха цитати и преразкази на думи на г-жа Цачева, в които се твърди, че тя е казала от парламентарната трибуна по време на изслушването. Според тях, през декември миналата година „Лирекс” е спечелила поръчка на Агенцията по вписванията за оборудване на стойност 3,6 милиона лева. Всички документи за тази поръчка са ТУК и ТУК, свободно достъпни на сайта на Агенцията по вписванията. В тях ясно се вижда, че „Лирекс” не е печелила такъв търг, като дори не сме участвали в такова нещо и нямаме никакво отношение към него. За сметка на това в мотивите за тази обществена поръчка, може да прочетете становището на Агенция по Вписванията за състоянието на Търговския регистър към онзи момент.

 

Имайки предвид тези явни неистини, не смятаме за необходимо да опровергаваме всички други изказвания и писания, с които се подронват авторитета и надеждността ни, които хората в екипа ни са доказвали  през годините многократно. Спряхме се конкретно на тези публикации, защото е изключително лесно да бъде проверена истинността им, преди да бъдат оповестени публично. В момент, в който хората в компанията 100% са се фокусирали да работят в интерес на държавата и обществото, за да възстановим работоспособността на регистъра, се надяваме, че можем да разчитаме на професионализма и обективността на медиите.

Благодарим ви!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11293 |03.07.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: За пръв път фирма осъжда прокуратурата на близо 900 000 лв. за провален бизнес . 10| 20034 |10.05.2018 Бизнесмен разкри как са откраднали фирмата му, а институциите нехаят . 6| 7178 |26.04.2017 Разследват фирма на Гергов за „далаверите“ с 50 млн. лв на „Марица“ . 0| 7647 |27.03.2017 Само във Фрог: От ДАИ-Хасково прикриват нередности с фирмата на катастрофиралия автобус в Унгария

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads