Реклама / Ads
17| 6854 |26.09.2015 АКТУАЛНО

Франс прес: Корумпирани БГ служители си затварят очите пред трафика на имигранти

.
Корумпираните държавни служители в България си затварят очите за трафик на бежанци. Работата на българските каналджии процъфтява в кризата с имигрантите. Това се казва в репортаж на агенция Франс прес от столицата София за незаконния трафик на имигранти.
 

Според агенцията не е изненада, че българи са замесени в случая с камиона със 71 мъртви мигранти, изоставен на магистралата в Унгария. „Организираната престъпност в България е основен играч в доходоносния бизнес с трафик на хора и често има малко значение товарът ще живее или ще умре”, посочва още репортажът.

 

България е определена като мост между Турция и Европа, като родните трафиканти превозват всичко „от кокаин до фалшиви чанти на „Гучи”. Според последния доклад „Трафикът на хората” на Държавния департамент в САЩ България е „една от основните страни източници”, както и транзитна държава на мъже, жени и деца, които се продават за секс и принудителен труд.

 

Според репортажа това, което дава предимство на българските трафиканти, е че страната ни е член на Европейския съюз и не им трябват визи за разлика от турските трафиканти.

 

Само тази година на Балканите са пристигнали общо 340 000 мигранти. От началото на годината за трафик на хора в България са били осъдени 283 души, сочи още репортажът. Те получават условна присъда от по няколко месеца и глоби от по 1000 лева. В материалът се посочва още, че тъй като страната ни е най-бедната държава в ЕС, това е начин населението в близост до границите да изкара допълнително пари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 10433 |02.06.2014 Франс прес шашардисан от изцепките на абитуриентските ни балове . | |30.11.-0001 Уникална експозиция на Франс Мазереел бе открита в София . 0| 7207 |18.01.2008 Вдовицата на Франсоа Митеран продава гардероба му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads