Реклама / Ads
4| 7805 |28.04.2015 АКТУАЛНО

Фрог научи: Дясната ръка на Доктора скътал нелегалните цигари от тировете

.
Дясната ръка на покойния контрабанден бос Иван Тодоров-Доктора-Мъро е скатал нелегалните цигари от 19-те ТИР-а, минали през ГКПП Капитан Андреево. Това научи Фрог нюз от служители на ГДБОП, ангажирани с разплитането на случая.
 

Според антимафиоти той е един от общо четиримата мастити играчи, които движат бизнеса с нелегални папироси в страната. По оперативни данни те стоят много по-високо в йерархията от спрягания напоследък по медиите „бизнесмен” с прякор Паскал. Паскал прави уговорките и се разплаща, за да минат камионите. На наш език му викаме комисионер. Това няма нищо общо с хората, които реално стоят зад престъпните схеми, обясниха спецполицаи. Има данни, че един от тях е пряко свързан с известен активист от ГЕРБ, като дружбата им датира от много години. По-голямата част от цигарите, влезли с тировете, вече са напуснали пределите на страната. Друга, по-малка, пък е пласирана у нас за около една седмица и от нея няма никаква следа, уточниха ченгетата. Въпреки това ръководството на МВР дало указания да се „души” къде може да са скрити нелегалните цигари. Служители на ГДБОП били припряни с тази задача, но до този момент все удряли на камък.

 

В момента, за да се демонстрира воля за борба с контрабандата, всички институции, ангажирани с проблема, са се изсипали по граничните пунктове, разположени на южната на юг. Прави се щателна проверка на всяка кола и камион. Заради това опашката от водила на ГКПП-Капитан Андреево е 10 км. откъм Турция. До този момент нищо подозрително не е задържано. Всичко изглежда съвсем изрядно, обясниха участници в акцията. Анализите на вътрешното ведомство сочат, че контрабандистите ще започнат активно да минават през зелена граница, където възможностите да преминат безпрепятствено са значително по-големи. Контрабандистите не са мирясали, продължават да планират как да прекарат стоката си. Знаят, че парите отварят всички врати и се чувстват безнаказани, допълниха те.

 

Преди няколко дни шефът на митниците Ваньо Танов съобщи, че у нас няма нелегални фабрики за цигари. Информацията на ГДБОП, обаче сочи нещо съвсем различно. Знае се дори, че производството се движи от двама мъже, известни на МВР от близкото минало с подобна дейност. Преди година митничари атакували база края гр. Кула, видинско, но се оказало, че вътре са останали само агрегат, малко от материалите и креватите, на които спели работниците. Антимафиоти споделят, че митницата направила грандиозен гаф, като предупредила местните ченгета за действията си. Така органите на реда били предупредени, след което се стигнало до теч на информация. Има данни, че фабриката действа в момента под пара и денонощно бълва папироси. Все още, обаче се установява нейното местонахождение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12166 |24.04.2015 Само във Фрог: Кадрови маратон в МВР-сменят областните директори . 21| 6939 |22.04.2015 Акад. П. Иванов за Фрог: 50-60 депутати са с психични отклонения, не са за парламента . 8| 7999 |21.04.2015 ВСС потвърди новина на Фрог, че трима са преписвали на изпит за прокурори . 11| 7517 |16.04.2015 Нотариус за Фрог: Законът за адвокатите ощетява счетоводителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads