Реклама / Ads
1| 20054 |15.07.2015 АКТУАЛНО

Фрог научи: Пеевски наредил Мариета Иванова да оглави СДВР

.
Мариета Иванова има самочувствието, че е отличен криминалист
Жена може да стане шеф на СДВР. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени полицейски източници. Става дума за настоящата шефка на ОДМВР-София Мариета Иванова. Твърди се, че лично Пеевски разпоредил на министър Бъчварова кадровата промяна.
 
На този етап Иванова била първа резерва, в случай, че се наложи сегашният директор на столичната полиция Младен Маринов да бъде махнат. Близки до Иванова признаха, че тя вече гледала към апетитното кресло в сградата на бул. „Александър Стамболийски”. Ченгета признават, че кариерата на старшата комисарка тръгнала стремглаво нагоре по времето на кабинета „Орешарски”. Твърди се, че тогава никой не можел да израсне в системата, без изричната благословия на кръга #КОЙ и по-точно на Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров, които държали на къса каишка министър Цветлин Йовчев и главсека Светлозар Лазаров.   

По заповед именно на Лазаров, от шеф на РУП Елин Пелин дамата се извиси до директор на областната дирекция. Наскоро "Господари на ефира” разкриха грандиозен гаф на подчинените на Мариета Иванова, които в продължение на половин година не си мръднали пръста да разследват кражба на трактор. Жертвата била принудена сама да отрие извършителите. Щом се разшумя, ченгетата се ядосали, че се е дала гласност. Започнали да разпитват свидетели, но завели документите със задна дата, за да замажат гафа.

Според източници в полицията Делян Пеевски в момента коли и беси в МВР. Твърди се, че депутатът искал на всяка цена да сложи свой човек за шеф на СДВР, тъй като мястото се считало за стратегическо. Хората, които не са близки до КОЙ, но пък са професионалисти били атакувани през медиите на семейството на депутата от ДПС. Според висши служители в системата министър Румяна Бъчварова признала, че не може да спре безумните вътрешни боричкания, защото нещата се диктували „отгоре”. "Отгоре" обаче не означавало Бойко Борисов, а именно Пеевски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9689 |14.07.2015 Само във Фрог: ГДБОП тотално блокирана, крив й бил законът . 0| 10011 |13.07.2015 Кольо Парамов за Фрог: В доклада за КТБ има абсурдни неща, прилича на увод за експертиза . 0| 9559 |11.07.2015 Фрог око: Клипът с боя от полицаи е сделка за 200 лв., а не политическа поръчка . 0| 8394 |09.07.2015 Д-р Найденов за Фрог: Ханке ни пази от еврозоната, новите гуверньори ни бутат в нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads