Реклама / Ads
19| 10373 |17.02.2015 АКТУАЛНО

Фрог научи: Повишават прокурор, чийто син прегази двама в София, други двама обвинители също с награда

.
Венцислав Андреев и синът му на преден план в съда
Прокурорът от Софийска градска прокуратура Венцислав Андреев ще бъде повишен с ново работно място във ВКП, научи Фрог нюз от източници в държавното обвинение. Името му нашумя в медиите, след като синът му Бисер прегази в София двама души и за това получи на първа инстанция три години условна присъда.
 

Наказанието предизвика истинско възмущение в обществото, а близките на жертвите буквално се сринаха психически от невъзможността да търсят справедливо възмездие за загубата. 


С награда за проявен професионализъм пък са сдобили други двама колеги на Андреев и то по лично решение на главния прокурор Сотир Цацаров. Става дума за прокурора Емил Галипонов и за зам.-градския прокурор Чавдар Ангелов. Любопитното е, че Ангелов и Андреев работиха по делото срещу бившият шеф на МВР Цветан Цветанов за т. нар. кетчъри и незаконното подслушване. То, обаче завърши с пълен крах за държавното обвинение, защото съдът оправда Цветанов по това дело.

 

Любопитното е, че преди години Чавдар Андреев беше понижен в районна прокуратурата след като стана ясно, че тайно е прекратил едно от разследванията срещу братята Маргини. Делата срещу тях не позволиха на държавното обвинение да впишат в актива си червена точка, защото те бяха признати за невинни по всички повдигнати обвинения. Емил Галипонов пък се оказа изключително активен обвинител по време на кабинета „Орешарски”.

 

Именно той подведе под наказателна отговорност членове от поредицата престъпни банди „Килъри 2,3” и т. н. До този момент, обаче по нито един от тези процеси не е произнесена присъда и бъдещето ще покаже дали събраните доказателства са достатъчни, за да може набедените за убийци да получат възмездие. Колеги на наградените са малко объркани, защото не знаят дали награди вече се раздават не за окончателно спечелени дела, а само за старание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6126 |12.02.2015 М. Мурджов за Фрог: Има стандарт за сирене, но няма за учебници. Време е! . 10| 5947 |10.02.2015 Д. Йончев пред Фрог: С подслушванията ще се окаже, че никой не ги е поръчвал . 23| 7424 |10.02.2015 БГ производители пред Фрог: Мачкат ни със сила чуждите вериги . 20| 9992 |09.02.2015 Ген. Петров за Фрог: Защо документите на Местан са подхвърлени на Методи Андреев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads