Реклама / Ads
0| 9958 |23.02.2014 АКТУАЛНО

Фрог нюз на 7 години

.
Този месец Фрог нюз навършва седем години. Първите седем. Както казват, най-важните. Зад гърба ни изтече много вода, отразихме всевъзможни, често (уви!) невъзможни новини, направихме стотици анализи, коментари, интервюта с много интересни люде, преживяхме събитията интензивно, може би станахме по-мъдри (?), но запазихме любопитството си към света наоколо.
 

Печелехме и приятели, читатели и фенове. И не само... Четяха ни и онези, които не ни харесваха. Останахме отворени към всички, които ни посещаваха и им давахме възможност да ни кажат онова, които желаят, дори и да не ни е било винаги приятно да го чуем. Преди седем години ви казахме: „Нашата религия е читателят...
Нека бъдем заедно по пътя към съвършенството – този тъй труден, дълъг и славен път.”

Не сме се отказали нито от религията, нито от желанието да споделим заедно пътя.

 

Благодарим ви за доверието и съпричастието!


Столичният кмет Йорданка Фандъкова: Пожелавам ви да се утвърждавате като търсен източник на информация
Пожелавам на целия екип на медията здраве, лични и професионални радости и успехи. Желая на медията да печели доверието на нови читатели и да се утвърждава като търсен източник на информация.


Проф. д-р Андрей Йотов, началник на Катедрата по ортопедия и травматология и реконструктивна хирургия във ВМА: Интересен сайт с аналитични материали
Влизам във Фрог нюз доста често. Това е един пригледен, интересен за четене сайт с аналитични материали. На фона на останалите сайтове в България той е и сравнително обективен. Като цяло Фрог нюз е един от интересните сайтове в българското интернет пространство, полезен и приятен!

 

Най-поставяният в чужбина български драматург Христо Бойчев: Само на седем? Как бързо се свиква с прогреса!

 

Проф. д-р Николай Петров, началник на Катедрата по анестезиология, реанимация и интензивно лечение лечение на ВМА: Държите хората информирани с коректност и обективност

Вашият седми рожден ден е доста показателен - от една страна, вие сте в една млада възраст, в която целите, перспективите в бъдеще са розови, всичко, което предстои, ви изглежда хубаво. От друга страна – седемте години са атестат за това как сте се справили с трудностите. Мога да кажа, че вашите първи 7 години са преминали добре. Вие се намирате в преломен момент заради събитията, които се случват през последните години. В тази връзка ви пожелавам да имате шанса да отразявате добрите новини, уморихме се от лошите. Благодаря ви, че държите хората информирани, за вашата коректност и обективност!

 

Румен Леонидов, общественик, поет, журналист (София): Фрог е дух с характер

Фрог беше и си остава между любимите ми интернет средища. Помня как се появи и как с него нахлу освежителната струя озон в мухлясалата ни медийна среда. Фрог и до днес има многобройна публика, която търси най-верните отговори  на най-почтените си питания. Фрог е дух с характер, но през годините не само духът се съхрани, ала и характерът се разви и дообогати – наред с политическите и социални възли, тук много често се разсичат исторически лъжи, втълпявани вече седемдесет години. Едни от най-смислените си интервюта съм дал точно за Фрог, благодарение на това, че въпросите винаги са целели не да турят сол в раните, а в жабешкия хор да се чуят и гласовете на наранените, да се изцерят общите ни болки и битийни предрасъдъци, да възприемем истината като хляб наш насущний, за да не живеем повече в заблуди.

 

Александър Томов, писател (София): С Фрог нюз сверявам политическия и писателския си часовник

Точно в този, миг, в който ме търсите, аз четях вашия сайт. Следя Фрог нюз от самото начало и ви чета с изключителен интерес. Неслучайно е така, защото това е един от най-точните и задълбочени аналитични сайтове, от който се интересувам живо и редовно сверявам часовника си по него. Всъщност и политическия, и писателския си часовник сверявам най-често именно с Фрог нюз. Желая ви да сте все така обективни и много успехи.

 

Петко Бочаров, журналист (София): Фрог нюз отговаря и на въпроса „защо”, освен на „кой, кога, къде и как”
Аз по начало съм агенционен журналист, не съм вестникарски и така ми мина целият професионален път. В моя компютър следя Фрог нюз, често се осведомявам от него. Това, което ми харесва във Фрог нюз е, че реагира много бързо и точно на събитията, което е от изключителна важност за една информационна агенция. Освен това дава отговор на въпроса „защо”, а не само на „кой, кога, къде и как”. На агенционната журналистика това й е работата – да дава много бързо информацията, но и достоверно.

 

Андрей Ковачев, евродепутат (Брюксел): Фрог нюз е важна информационна платформа на българския медиен небосклон

С най топли чувства към екипа на Фрог нюз искам да ви честитя седмия Рожден ден и пожелая още много по седем години, здраве и успехи. Фрог нюз се утвърди като важна информационна платформа на българския медиен небосклон. За мен това е място, където мога да намеря както актуални позиции и информация по злободневните теми, така и задълбочени анализи по важни национални теми - исторически, вътрешнополитически и медународни. Моите пожелания са да останете сериозна и задълботчена в темите, които разглеждате, медия, която не се изкушава да тръгне по пътя на сензационната журналистика.

 

Симеон Гаспаров, журналист (Чикаго): Фрог нюз е носител на различната, на независимата новина

Според мен Фрог нюз през всичките тези години се наложи не само като носител на добрата, на позитивната новина, но и на различната, на независимата новина. Фрог нюз е трибуна не само на това, което ни се иска да чуем, но и на това, което не искаме, защото само тогава, в различните мнения можем да открием истината. Истината, която да ни помогнем да изградим по-добрата България.

 

Даниела Горчева, журналист (Алфин, Холандия): Фрог нюз е демократична трибуна, винаги отворена за различното мнение

Времето лети, Фрог нюз навърши 7 години, направи съвсем уверено своя прощъпалник и отсега нататък ще бъде наблюдаван много по-зорко да не върши бели. От все сърце му желая успех и да продължава все така с разнообразието на темите и на гледните точки, което безспорно привлича многобройните му читатели. Какво беше за мен Фрог нюз ли? Една от не особено многобройните демократични трибуни в България, която е винаги отворена за различното мнение.

 

Проф. Пламен Павлов, историк (Велико Търново): За Фрог нюз няма забранени теми

Следя Фрог нюз от самата му поява, а и съм публикувал неведнъж в тази медия. Ироничното в самото заглавие, ако си позволя едно фриволно тълкувание, намеква за блатото, в което е затънало нашето общество, но и за гласа, даже гласовете, които са способни да пробият мрака и тишината над блатото! Фрог нюз се наложи като медия, за която няма забранени теми, която ревностно пази и развива закърнялото гражданско мислене, реагира остро на грозното в реалния живот. Още нещо, Фрог нюз винаги намира начин да отрази важни теми и проблеми от нашата и световната култура и история. Не на последно място, Фрог нюз заслужава благодарност за своята непоколебимост да отстоява националния интерес във връзка с т.нар. Македонски въпрос, голямата тема за нашите общности в чужбина и други обществено значими въпроси.

 

Поетът Николай Милчев: ФРОГ- огледало, в което образите не се изкривяват
Радвам се, че се появяват агенции като Фрог нюз, които работят с по няколко прожектора. Осветяват и същността, и труднодостъпните места. Радвам се и че звучат различни гласове, че пристрастията и гледните точки са различни. Доброто е, че човек може да каже каквото мисли и да го види автентично.
Фрог нюз е огледало, в което образите не се изкривяват. Колкото повече огледала, толкова повече пътища, по които може да се върви. И най-важното - никакви претенции за единственост. Просто още една гледна точка. На добър час на агенцията - да се множат очите, които гледат и които виждат.

 

Проф. Юлиян Вучков: Фрог нюз е един от най-качествените сайтове
Фрог нюз
е един от най-качествените сайтове в интернет от всяка гледна точка. На първо място от морална, защото в екипа вярвам участват почтени хора, които не принадлежат поне активно, енергично, с цялото си сърце към нито една партия, какъвто е случаят и с мен. Аз съм бил член на БКП до 1989 г. След 10 ноември не съм членувал към никоя партия. Безпартийността ми осигурява независимост като телевизионер, като учен, като писател, като културолог. Тези достойнства ги има и вашият сайт. В това отношение мога да посоча и най-искрено като добър пример Огнян Стефанов, който е от журналистите с най-качествено перо, което говори за неговата широка политическа култура и всестранните му социални, културни и художествени интереси. Тези негови предимства се отразяват и на самия сайт, защото е явно, че неговият колектив от добри редактори, следват неговата творческа и журналистическа нагласа. Те са добри негови приемници и наследници, защото неговият житейски и професионален опит никак не е малък.


Ивайло Крайчовски, музикант (София): 7-годишната Жаба е мъдра
Спомням си, че преди години дадох едно от най-умните си интервюта именно за Фрог нюз. Всъщност то и сега е актуално, бих се радвал, ако читателите си го припомнят. Всеки ден чета Фрог нюз. Защото там има умни неща. И ще кажа изключително лаконично: Седемгодишната жаба, макар и ... е мъдра! А тя живее 777 години!


Проф. Лъчезар Аврамов: Във ФРОГ НЮЗ виждам бъдещето на медиите

Седем години – крехка възраст, но достатъчна, за да бъде отново доказано, че всичко е относително! За седем години някои не се научават да четат, а други създават значими събития.

Във ФРОГ НЮЗ виждам бъдещето на медиите – бърз рефлекс, поливалентност на гледната точка, широк хоризонт.

Обръщам се към ФРОГ НЮЗ само в два случая. Когато изпитам потребност от обективна информация, и когато усетя вътрешния порив да споделя публично нещо важно (според мен). Очакванията ми се оправдават. Не изпитвам блудкавия вкус на преварени факти или опит за подбутване на собствените ми мисли.

Пожелавам на екипа удовлетворение от труда му и по-интелигентен форум. Но това е наш общ проблем!

 

Антон Тодоров, политолог (София): Ако искаш да си първи - води. Вие го правите

Фрог нюз става на седем години!
Ако съдя по онова значение, което се придава на тази възраст сред хората, ще кажа без колебание, че не трябва да се притесняваме за това, което следва оттук-нататък. Първите седем години на този интернет сайт са добри. Нали така казват - предпочитай доброто, защото много доброто му е враг. Затова пожелавам на Фрог нюз да продължи да бъде добрият сайт. И да следва пътя на истината. Истината, само истината, цялата истина. Фрог нюз знае как се прави това. Ще кажа нещо от собствения си опит в работата с Фрог нюз. Когато започнах да пиша коментари и разследвания за Вас, не очаквах, че един ден ще мога с ръка на сърцето да казвам - това е единствената медия, с която съм работил и в която никой, никога, нито веднъж не промени дори запетая в текст, който съм изпратил. Това задължава. И дава пример. Ако искаш да си първи - води. Вие го правите. 

 

Кр. Райдовски: Фрог нюз е водеща агенция

В средата на действително много силна конкуренция от електронни издания Фрог нюз се наложи като една от водещите информационни агенции. Което, според мен, е обективна оценка. Още със старта си сайтът предизвика засилен интерес, а когато е имало сътресения, дори те са били в крайна сметка за добро. Съществуват обективни причини Фрог нюз да е водеща агенция. Свидетел съм, че много хора я цитират, а още повече искат да пишат при вас.

 

Силва Дончева, астролог: Фрог нюз обръща поглед към духовното познание

Искам и аз да Ви честитя важния седми Рожден ден и да ви пожелая да сте все така оригинални и обърнати към необичайното и странното.  За мен вие бяхте хората, които погледнахте на астрологията не само като шоу, но и като на по-мистичен подход към българската и световната политика, както и към въпросите на духовното познание, българското призвание и църковните въпроси.  Пожелавам и следващите седем години да са така ползотворни и обърнати към всички възможни гледни точки за живота.    

 

Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура“.

За седем години Фрог нюз се превърна в синоним на журналистика без цензура. Поздравявам екипа на медията за смелостта, куража и дръзновението през последните седем години. Вие доказахте, че няма сила, която да ви накара да преклоните глава пред истината! 

В днешно време медийната среда в България има огромна нужда от независими и свободно говорещи медии. В тези условия Фрог нюз успява да бъде посредник в обществото, на който читателят може да има доверие. Това е и най-големият ви професионален успех.

Честит празник!

 

Александър Йорданов, литературовед, политик, бивш посланик:

Лично аз наистина не усетих кога Фрог нюз стана на 7 години. За мен обаче той винаги е бил информационен и коментарен сайт, който ми е връщал вярата в хубавите, в добрите дни за българската демокрация.

 

Георги Близнашки, професор по конституционно право: Истината, цялата истина и нищо друго освен истината е водещо кредо за Фрог нюз

Нека поздравим Фрог нюз с първите му седем години. Както е известно те са изключително важни за бъдещето, но това беше и много важен период, защото Фрог нюз се утвърди като една от водещите трибуни на свободното слово в страната. На страниците на Фрог нюз човек може да изложи гледната си точка по всякакви теми и проблеми и най-хубавото е, че журналистите в сайта си създадоха навика да наричат нещата със собствените им имена. Това е пътят към добрата журналистика, когато водещ принцип е истината, цялата истина и нищо друго освен истината.

 

Антон Кутев, депутат от БСП: Фрог нюз медията е герой

Истински героизъм е, че 7 години Фрог нюз е оцелял в тази отровна среда.

 

Георги Лозанов, председател на СЕМ: Фрог нюз притежава ресурса на свободата

Фрог нюз успява да съчетае привилегиите на традиционната авторитетна медия със свободата на интернет базираните медии. Особено важна е тази част от агенцията  – коментарната. Комуникацията дава достатъчно свобода, а ресурсът на свободата медията притежава. Диалогът с аудиторията не е в традиционния тон на анонимността – има персонална позиция и персонален авторитет. Има действително фокусиране върху проблема, а не върху традиционното. 

Пожелавам винаги да носите мъдростта на жабата, да сте здрави и да ви разбират.

 

Мария Капон, политик от Единна народна партия: Пазете с всички сили името на професията

Като журналист вече е почти толкова „осъдително”, колкото да си политик. Пазете с всички сили името на професията и не се уморявайте да търсите истината. Честит рожден ден!


Писателят Георги Атанасов: Фрог нюз открива зависимостите, за да заблeсти истината

Фрог нюз за мен е пристан, от който тръгват само блестящи от яснота кораби на мисълта. Защото подхвърлената новината винаги е замърсена, когато е ехо от камарите обществен боклук около нас. Фрог нюз открива зависимостите, посочва ги и ги отстранява, за да заблести истината. Поздравления за това! 

 

Поздравявам ви и за пространството за българската култура, което във Фрог нюз не е панаирно забавление, а органично свързано с правото на човека да се развива духовно и усъвършенства.

 

Поздравления!

 

Поетът Николай Милчев: Фрог нюз работи с по няколко прожектора

Радвам се, че се появяват агенции като Фрог нюз, които работят с по няколко прожектора. Осветяват и същността, и труднодостъпните места. Радвам се и че звучат различни гласове, че пристрастията и гледните точки са различни. Доброто е, че човек може да каже каквото мисли и да го види автентично.

Фрог нюз е огледало, в което образите не се изкривяват. Колкото повече огледала, толкова повече пътища, по които може да се върви. И най-важното - никакви претенции за единственост. Просто още една гледна точка. На добър час на агенцията - да се множат очите, които гледат и които виждат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7713 |21.02.2014 За последните 10 години между 250 и 300 хил. българчета са напуснали училище . 24| 8861 |18.02.2014 Дучето пред Фрог: Само в България ти разбиват главата, когато замеряш полицай . 28| 9688 |13.01.2014 Проф. Алтънков за Фрог: Трябват ни кадри от чужбина . 20| 8557 |28.11.2013 Мургина само пред Фрог нюз: Не съм имала обвинение за източване на ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads