Реклама / Ads
3| 8628 |06.01.2018 АКТУАЛНО

Фрогоко: Безумната Истанбулска конвенция - наивност, незнание или глупост?

.
Симеон Николов
Депутатите, преди да гласуват тази безумна конвенция да прочетат мъдрите слова на Владимир Зарев: „Винаги съм казвал, че това, което може да изведе българският народ от блатото е неговата съпротива”. Дано да е прав и това да се случи, ако посегнат и на децата ни.
 
Когато извадиха част от произведенията на Вазов и Ботев от учебните програми, когато наричаха Левски и Ботев терористи, когато ни убеждаваха, че не е имало Баташко клане, си мислех, че на следващия ден ще има протести, че ще изметат чиновници от някои министерства и какво ли не още. Какъв НАИВНИК съм бил!

Когато чужди медии на български език /например DW/ ежегодно критикуваха българските народни традиции като варварски и намекваха за смяна на националния ни химн, защото в него имало много природа, си мислех, че ще бъдат закрити. Вместо това изправиха пред съд журналисти, публикували факти за злоупотреби. Какъв НАИВНИК съм бил.

Когато терористите рушаха християнски църкви в Близкия Изток, избиваха стотици християни, жени и деца, когато в съседна Турция изравняваха кюрдски села със земята и арестуваха съдии, професори, журналисти, призовахме за протестни декларации. Освен едно закъсняло изявление на папата в първия случай и декларация на съюза на съдиите в Брюксел във втория, нищо друго не се случи в бъларското блато, в което продължавахме да се кълнем в евроатлантически ценности. Какви НАИВНИЦИ сме били!

Когато днес ни убеждават под прикритието на справедливата кауза за защита на жените от насилие, да се съгласим с постановки в т.н. Истанбулска конвенция, която дори не е задължителна и вече е отхвърлена от 7 и не е ратифицирана от още 17 страни, на децата ни още в най–ранна възраст в училищата да бъдат налагани други норми и разбирания за семейството, като основна клетка на обществото, за половете и отношенията между тях, вече няма място за НАИВНОСТ! Пресни са примерите от 2016 г. в наша съседна страна за опитите да се амнестира изнасилването на деца и разреши ранен брак с малки момиченца. Снежана Миланова на страницата си във Фейсбук цитира Албена Шавел: «Третият пол е терористична атака срещу живота, защото той не може да роди деца. А следователно и бъдеще».

Когато преди няколко години писахме– «Нека осъзнаем новите пътища, защото старите са негодни. Бие 12–ия час на нашата съдба. Животът дава ултиматум. Да бъдем или да не бъдем.», едва ли сме очаквали, че събитията ще ни връхлетят много по–бързо.

Някогашната теория за размиване на европейските общества и държави вече е в етап на изпълнение, а ислямизацията – ужасяваща реалност в някои западни страни. Защо точно в този момент искат да ратифицираме тази конвенция? Освен да отклони вниманито от други, по–съществени проблеми, това има за цел да ни подготви за нещо много по–страшно и непосредствено, поради което управляващите не случайно подсказаха, че проблемът с миграцията, ще е най–трудния в периода на нашето европредседатество, въпреки че доскоро го омаловажаваха. Защото знаят какво се готви и също така не случайно премиерът заяви, че като председатестващи не можем да имаме различно мнение.
Народ, който не реагира при всеки случай, засягащ неговата идентичност, история, традиции, култура, бъдеще, няма да се опълчи и срещу това. На такъв народ лесно ще сменят и името на държавата, някъде се появи и такова заглавие, и азбуката, спомняме си подобни предложения от близкото минало, и химна или знамето. Ако наивността и незнанието са опасни и граничат с глупостта, тогава можем ли да кажем, че се намираме в безопасност?

Депутатите, преди да гласуват тази безумна конвенция да прочетат мъдрите слова на Владимир Зарев: „Винаги съм казвал, че това, което може да изведе българският народ от блатото е неговата съпротива”. Дано да е прав и това да се случи, ако посегнат и на децата ни.

Симеон Николов - фейсбук









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2177 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите . 25| 5832 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2796 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10983 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads