Реклама / Ads
22| 31024 |03.01.2018 АКТУАЛНО

Фрог пита МВР: Контактувала ли е експертът-полицай Калина Крумова с лидер на ОПГ за мокри поръчки?

.
Калина Крумова бе с едни гърди напред пред бившите си колеги-депутати
МВР провери ли контактите на бившата депутатка от „Атака” Калина Крумова, преди да я назначат във вътрешното ведомство? Това ще попитаме по официален ред шефа на ведомството Валентин Радев.
 

Наскоро стана известно, че Крумова е назначена като експерт по въпросите на пътната безопасност, макар никога в живота си да не е давала признаци, че е запозната с този проблем. Тя по-скоро се прочу като радетел за въвеждането на сурогатното майчинство. Във връзка със странното назначение депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, загубила детето си при ПТП, изригна: "Не вярвам, че нейната борба за намаляване на черната статистика е чиста и свята!!! Друго не коментирам".

 

Според източници на Фрог, бившата тв водеща по СКАТ от преди десетина години Калина Крумова била назначена по светкавична процедура, която иначе се влачела с месеци и години за останалите служители. Има съмнения, че при проучването може да не са били изяснени докрай важни обстоятелства, свързани с миналото й. Опазил ни Бог, да мислим лошо на дамата, но държим критериите за назначаване в системата  да се прилагат еднакво към всички. В случая това е под въпрос.  Припомняме ви, че Крумова за кратък период от време, след като даде цялата си енергия и интелектуален потенциял на „Атака”, „прелетя” през няколко други партии като „България без цензура” на Николай Бареков и ГЕРБ. За да няма въпросителни, решихме да зададем няколко важни въпроси към министър Радев и Цветан ветанов, шеф на парламентарната комисия за вътрешен ред и сигурност:

 

1.   Проучена ли е  Калина Крумова за работа в МВР, на каквато процедура се подлагат всички служители? Какъв е резултатът от проверката?

 

2.   Получила ли е достъп до класифицирана информация?

 

3.   Установено ли е, дали като  депутат от „Атака”, е контактувала с  лица, осъдени на доживотен затвор без право на замяна за поръчкови убийства и рекет?

 

4.   Знае ли се, дали Крумова е имала професионални или други отношения с бившия съветник от „Атака” Петър Стоянов-Сумиста, който според ВКС е лидер на организирана престъпна група за убийства? Ако това е направено, то какъв е резултата?

 

Очакваме шефът на МВР Валентин Радев и Цветан Цветанов да отговорят бързо и конкретно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 21211 |22.04.2024 Падна плочата с една от най-гoлемите исторически лъжи. Демонтажът на МОЧА продължава . 0| 3001 |20.04.2024 Тежка катастрофа с български автобус в Турция, има 11 ранени . 3| 10918 |19.04.2024 Прокуратурата предлага драконовски мерки срещу пияни и дрогирани шофьори . 5| 3717 |18.04.2024 ГЕРБ се опитват да скрият доклада по "Боташ" с констатирана тежка корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads