Реклама / Ads
8| 5896 |23.12.2014 АКТУАЛНО

Фрог видя: Вместо коледни аромати смрад на гарата в София

.
Подлезът на Централна гара
Софиянци посрещат и изпращат гостите си за коледните и новогодишните празници с ръка на носа на Централна гара, видя репортер на Фрог нюз. В района на железницата от години се носи воня на урина и фекалии, дори и сега - в навечерието на Рождество Христово. Вина за това има охраната на предгаровото пространство, твърди кметът на район „Сердика” Тодор Кръстев, който отговаря за него.
 

В подлеза човек трябва внимателно да стъпва, за да не нагази кучешки и човешки изпражнения или пък локви от урина. На фона на това зловоние се продават кюфтета и кебапчета, което прави още по-абсурдна гаровата обстановка. Така миризмата на скара се смесва с тази на екскрементите и се получава още по-голяма воня, носеща зарази. Но вероятно Здравната инспекция още не е констатирала тази факт, защото щеше да затвори хранителните обекти.

 

По-гнусливите пътници, за да си спестят ужаса от прекосяването на подлеза, минават направо през кръстовището заедно с автомобилите. Така рискът да попаднат под гумите на колите е огромен. А и заради тежестта на пътните чанти пешеходците са трудно подвижни, което допълнително увеличава опасността от ПТП.   

 

Ето какви са причините за този абсурд според кмета на столичния район „Сердика” Тодор Кръстев: „Имаме проблем с охраната. Сложили сме ограждения на частите от подлеза, които не се ползват. С полицията провеждаме мероприятия редовно, защото  се събират хора с жилищни проблеми. 2-3 пъти в годината предгаровото пространство се чисти основно. Дали сме офис на „Чистотата” там, за да има постоянно хора, които да чистят. Има постоянен контингент, който извършва физиологичните си нужди. Тази част от гарата, която е общинска собственост, искаме да направим средищен център. Има проект „Ъндъргара”, който е на сдружение Ъндъргара. Това са артисти, които искат да развиват културата в София. Голямото помещение ще стане зала за представяне на различни ивенти – театрални, циркови..., ще има улица на занаятите. Осветлението непрекъснато спира. Ние го направим и след седмица пак спира. Като спре да свети, това е гаранция, че някои нещо е направил”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6402 |22.12.2014 Политолог пред Фрог: Наложиха ни полупрезидентски режим; имаше приватизация на институции . 4| 5673 |18.12.2014 Шефът на БДЖ пред Фрог: След 1 г. да се намали субсидията, иначе няма пари за заплати . 5| 5291 |18.12.2014 Ципов пред Фрог: Трудно ще възстановим ГДБОП заради разликата в заплатите на ДАНС и МВР . 22| 9168 |17.12.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Цацаров е съучастник в корумпционото разпределение на делата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads