Реклама / Ads
7| 20974 |22.05.2017 АКТУАЛНО

Фрогоко! Изпълнител на ”мокри поръчки” на Ненчев е назначен от Каракачанов за зам.-директор

.
Министерство на отбраната
Скандалните назначения във военното министерство продължават. След Христин Петков е върнат и печално известният Борислав Попов. На 19 май е назначен като заместник-директор на дирекция ”Отбранителна аквизиция”. Той бе изпълнител на ”мокри поръчки на дуото Ненчев-Кадашевска. В МО е известен като ”номадът на обществените поръчки”.
 
Борислав Попов е бивш зам.-директор на дирекция "Инфраструктура на отбраната в МО, а след това изпълняващ длъжността и за кратко директор на главна дирекция "Отбранителна акнизиция". След съдебно възстановяване на старата структура бе пак зам.- директор на "Инфраструктура на отбраната". Все апетитни и важни постове.

Експерти в МО свидетелстват за нежеланието на възстановената от ВАС директорка на инфраструктурата Таня Александрова да работи с този силно компроментиран свой служител, известен като изпълнител на „мокри поръчки“ на дуото Ненчев-Кардашевска. Но защо сега той се появява като заместник (засега ИД) на тази толкова важна дирекция в министерството, сякаш не е ясно? Нека припомним кой е Борислав Попов и хвърлим сметлина върху назначението.

Известен е като „номадът на обществените поръчки“, тъй като за последните петнайсетина години е сменил също толкова длъжности в държавната администрация, все свързани с обществените поръчки. Попов е човек зависим от своите политически покровители, който бе спуснат без конкурс от министър Ненчев в дирекция „Отбранителна аквизиция“, за да изпълнява неговите указания по управление и контрола на паричните средства в интерес на неговата земеделска партията и на Реформатовския блок, с който е ангажиран по линия на своя благодетел Гроздан Караджов – член на Гражданския съвет на реформаторите.

Припомняме, че Попов ни в клин ни в ръкав предложи за уволнение на Ненчев, през месец юли миналата година, 26 от своите най-квалифицирани служители, с което изпълни поредната политическа поръчка и обезкръви кадрово дирекцията си. С това създаде сериозни предпоставки тя да не може да изпълнява своите функционални задължения. Въпросът е,  какво прави този служител още в Министерството на отбраната и каква поредна зависимост и бъдеща поръчка го задържат на тази (поредна) длъжност?

Последното се отнася и за няколко, вече „стари Ненчеви калинки“ в тази дирекция - Аделина Николова, за която бе създаден един съвсем малък, ненужен и измислен отдел, за да стане негов началник.  Красимира Железчева – дъщеря на Атанас Железчев, бивш член на УС на БЗНС и заместник-председател на 37-то Народно събрание.
Към тях може да се прибавят и новите, съвсем пресни „калинки“ от последните дни на служебния министър Янев. Едната е Гергана Рашева Благиева – назначена за началник отдел „Придобиване на въоръжение и техника“, дошла чрез прехвърляне от Министерство на регионалното развитие, в несътветствие с необходимите срокове (за което нека Ластарджиев се самосезира). Тя е била директор на дирекцията, отговорна за реализиране на програмата за саниране. Другата е Румяна Младенова – назначена за главен експерт в отдел „Придобиване на системи за командване и управление“, архитект, прехвърлен от главна дирекция „Инфраструктура на отбраната“ за да договаря придобиването на КИС!?

Съвсем скоро вероятно ще настъпят и скоростно ще приключат и промените в дружествата , на които министъра на отбраната е принципал. Голям е интересът дали като директор на Института по отбраната ще бъде върнат Тодор Тагарев, един друг бивш служебен министър, компроментиран със зависимостите по отношение на проектите за придобиване на значимо за страната и ведомството оборудване и техника, както и поради нарочната за него промяна на изискванията за заемане на тази длъжност от неговия благодетел Ненчев.

Калин Джумайски













Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5350 |27.03.2024 Дойче веле: Руските наказателни колонии - новият Гулаг . 29| 2760 |26.03.2024 Избори! ГЕРБ отхвърли предложението на ПП-ДБ за правителство с втория мандат . 1| 10922 |26.03.2024 Meduza: 10 въпроса, на които няма отговор три дни след атентата в Крокус . 7| 3020 |23.03.2024 Керемедчиев за атаката: Русия показа, че нивото на сигурност в Москва е шокиращо ниско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads