Реклама / Ads
1| 7220 |06.06.2017 АКТУАЛНО

Фрогоко: Катарци купуват храна и вода заради скъсването със Саудитска Арабия

.
Напрежение в Катар заради скъсването на дипломатическите отношения с нея от някои от страните, участващи в ОПЕК. Местните хора започнаха да се запасяват с храна и стоки от първа необходимост, както и да теглят спестяванията си от банки, разказва за Фрог българка, живееща в Доха.
 

И друг път Катар е била ябълката на раздора и си е навличала гнева на страни като Саудитска Арабия, Дубай, Бахрейн... Само преди 3 години ситуацията бе същата, но от влошените отношения със съседите местните хора не пострадаха.

 

Засега версиите за случващото се в Близкия Изток са две – или целта е смяна на емира на Катар, или брожение заради сближаването с Иран. Такова бе демонстрирано след отвличането на членове на известни катарски фамилии и освобождаването им след намесата на ислямската република. 

 

Засега не се знае истинската причина за конфронтирането с Катар. Емир Хамад мълчи, тъй като все още не е ясно каква е целта на разрива. „Без Катар нито една от тези страни не може. Така че нищо няма да постигнат”, предполагат запознати с политиката на Близкия Изток.

 

Припомняме, че вчера  Бахрейн, Саудитска Арабия, Египет и Обединените арабски емирства заявиха, че късат дипломатически отношения с Катар, който като цяло е обвинен, че подкрепя терористи и въоръжени ислямисти. Във връзка с това тези страни затвориха въздушното си пространство за самолети от Катар. „Има свободни въздушни коридори, които се ползват. Заобикалят се недоволните страни”, допълват запознати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6214 |06.06.2017 Шефът на СГС скочи на прокуратурата заради инсинуации . 0| 6785 |06.06.2017 Платен от Катар откуп от 1 млрд. разгневил страните от Залива . 0| 7295 |06.06.2017 Фрогоко: В армията социалният диалог е капут
Реклама / Ads