Реклама / Ads
60| 7977 |17.03.2016 АКТУАЛНО

ФРОГОКО: Насрочена е среща на МС и Синода за защита на християнската вяра

.
Зофия Шчербак
След публикацията във Фрог нюз и писмо на председателката на Съюза на природолечителите в България /СПБ/ Зофия Шчербак до Бойко Борисов е насрочена среща на представители на Министерския съвет и Св. Синод. На нея се очаква да бъде обсъдено споразумение за обща защита и отговорност на българския християнски народ и суверенност на България в днешния несигурен свят.
 
Сдружение на Природолечителите в България предложи за приемане на обучение по катехизис в българските училища, гарантирано с подписване на споразумение между Държавата и Светия Синод. Събирайки подписи в национална подписка за изучаване на катехизис, ще се докаже на обществото, че Държавата и Църквата са загрижени за бъдещето и суверенитета на своя народ, който се идентифицира като християнско общество чрез християнска принадлежност, се казва в позицията на

Ето и цялото предложение на Съюза на природолечителите в България:

"Уважаеми господин Велинов,

Във връзка с писмо 18▪00-307 от 12.10.2015, Сдружение на Природолечителите в България предложи за приемане на обучение по катехизис в българските училища, гарантирано с подписване на споразумение между Държавата и Светия Синод. Преговорите между Държавата и Светия Синод ще дадат плод на обща защита и отговорност на български християнски народ и суверенност на България. В днешния несигурен свят, в който християнската вяра е потъпкана от мюсюлмански свят /чрез убийства и насилия над мъже, жени и деца/, сме длъжни да се защитим и предпазим от поробване. Да възродим християнство и неговата сила,да се противопоставим на порочни практики на тези, които нехаят за сигурността на християни в Европа. Събирайки подписи в национална подписка за изучаване на катехизис, ще се докаже на обществото, че Държавата и Църквата са загрижени за бъдещето и суверенитета на своя народ, който се идентифицира като християнско общество чрез християнска принадлежност.

Чрез иницииране на тази подписка на българска християнска държава, даваме знак, че сме единни и защитаваме:

1.     Суверенност и независимост на християни без налагане на присъствие на народи, които не могат да се интегрират в Европа (примери за това са насилие, терор, атентати, екзекуции на християни живущи в техни държави). Движещата се многомилионна тълпа мюсюлмански народ към стария континент застрашава нашата култура, религия, живот. Има установени между Бога и човека права, на които християните се подчиняват, помагайки на по-слаби, а в отговор се получава заплаха, несигурност и смърт.

2.     В България се инициират секти с неясен произход, изпълнявайки церемонии на различни места. Според договора, Държавата осигурява  и различава изпълнение на религиозни церемонии с оглед осигуряване на ред и сигурност.

3.     Запазване и подчертаване на значимостта на църковните бракове като фундамент на християнски морални ценности.

4.     Хуманни и попечителски мисии на Църквата ще даде пример на сегашната младеж за нейното действие и начин на живот в бъдеще.

5.     Признавайки право на родители за религиозно християнско възпитание на децата ще допринесе за изграждане на принципи на толерантност, любов към ближния, смирение прошка.

6.     Познание на Библията и изучаването на нейните ценности ще образува едно цивилизовано общество, чиито действия ще бъдат съобразени с морални ценности и блага, което се противопоставя на зло във всичките му форми.

7.     Църквата като институция, която ще даде възможност не само за изучаване на катехизис, а също и организиране и участие на младежите в милосърдни мисии, организиране на отдих на младежи и деца, годишни световни срещи на християнската младеж в различни държави ще оформи хуманни, отговорни, принципни граждани, които ще градят бъдещето.

8.     В днешния свят, където алкохол, наркотици, убийства, насилие. Безбрачие, еднополови бракове, хомосексуализъм, педофилия, кражби, атентати, джихад, незачитане на човека и неговите права са водещи ежедневни медийни новини.

Въз основа на случващото се зло, Сдружение на Природолечителите в България по определен хуманен и граждански дълг се обръща към вашата институция и Ви моли за съдействие на Светия Синод и участие в организиране на национална подписка за изучаване на катехизис и подписване на споразумение. Вашето становище в бъдеще ще допринесе за изграждане на морално некорумпирано общество, чиято основна цел ще бъде добруване на България.

Сдружение на Природолечителите в България е информирано от Светия Синод, че от 30 Март до 31 Март 2016 ще се съвещава и относно поставените от ръководството на сдружението въпроси.

Молим за  Вашето съдействие, като държавна институция към Светия Синод  заедно да преборим порочни практики, съобразени с лични интереси, а не с интересите на Държавата.

С уважение,
Зофия Шчербак"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 9958 |02.02.2016 Фрогоко: Нов удар за вложителите в КТБ - прецакват ги с обжалването на решения . 19| 9185 |05.01.2016 ФРОГОКО: Изтипосаха ни във френски учебник по география . 11| 6484 |31.08.2015 Фрог установи: Полицаи-роми посрещат в районните на 16 области . 8| 6349 |22.05.2015 Проф. Г. Начев: Няма сливане на болници, няма тайна среща

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads