Реклама / Ads
10| 5584 |07.11.2015 АКТУАЛНО

Ген. Миланов: "Браво" на студентите, а осъждаме полицаите

.
Ген. Румен Миланов
По думите на генерал Румен Миланов, бивш шеф на НСО, ГДБОП и БОРКОР, няма нищо лошо в протестните акции, но при провеждането им гражданите трябва да са информирани, за да „не им се причиняват проблеми”. Според него отношението на обществото и на политишеския елит към протестните акции на полицаите не са справедливи.
 
„Когато студентите блокират Орлов мост казваме „Браво”, когато блокират Софийския университет - пак „Браво, това е велика форма на деморкацията”, изтъкна като пример Миланов. В същото време обаче полицейските манифести са осъждани и хората негодуват, а всички трябва да бъдат третирани еднакво каза ген. Миланов. Върховенството на закона е от ключова важност според бившия шеф на НСО. Той заяви, че полицейските служители, които са извършили незаконни протестни действия трябва да си понесат последствията, също както и всички останали, които са протестирали неправомерно в миналото. Бившият полицейски шеф смята, че виновни за кризисната ситуация в министерството на вътрешните работи са Министерския съвет и премиерът Бойко Борисов, защото „така не се прави – със закон за бюджета да отнемаш едни социални придобивки”.

Според него проблемът не е в липсата на средства, а в начина, по който управляващите подходиха към „кърпенето на бюджета”. По думите му претенциите към работата на силите на реда са основателни, тъй като „полицията напрекъснато намалява капацитета и ефективността си през последните години”. Ген. Миланов смята търсенето на взаимен компромис като единствено решение на кризата в МВР. Той отправи апел към колегите си от органите на реда да не прибързват с напускането на структурите.

Бившият шеф на НСО помоли управляващите да предприемат дългосрочни промени в министерството на вътрешните работи, а не „всяко правителство да извършва една метла и оттук нататък нещата да стават все по-трагични”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 10613 |06.11.2015 Адв. Ботев за Фрог: Разследващите полицаи работят с личните си коли и телефони . 27| 6639 |06.11.2015 Бъчварова реже с реформа 2500 души от МВР . 14| 5292 |06.11.2015 Ил. Василев: Парламентът не е прореформистки . 2| 5224 |06.11.2015 Проверяват СУ "Кл. Охридски" за разхищение на милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads