Реклама / Ads
20| 10015 |09.02.2015 АКТУАЛНО

Ген. Петров за Фрог: Защо документите на Местан са подхвърлени на Методи Андреев?

.
Валентин Петров
Какви са тези подхвърлени документи в Народното събрание? Там всеки ли може да влезе и да ги подхвърли? И защо са подхвърлени на Методи Андреев, така както подхвърляха документи на Атанасов? Защо е замесен Андреев, защо бе водач на листа на ГЕРБ? Крушката си има опашка..., но не мисля, че ще случи и тръгне пак т. н. лустрация, казва бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров.
 

Това е обсолютна теч на информация от службите, ако материалите са истински, каза още той.

Някой краде документи от службите, те изчезват от архивите и после се появяват, за да обслужват други интереси. Кой в крайна сметка отговаря за съхранението на това досие? Как така изчезват досиета? От народната библиотека "Кирил и методий" не могат да изчезнат така докувенти, както от службите. Има теч от службите и това е правено от хора, които са имали достъп до информацията. Явно не са унищожени всички досиета.

Методи Андреев бе шеф на Комисията по досиетата. Защо не го извадиха тогава досието на Местан, а го вядят сега? Ясна е целта - да се дескредитира Местан. Но какво прави и защо е замесен Андреев в тази история.? Защо бе водач на листата на ГЕРБ? Крушката си има опашка..

Другата цел е да има сблъсък в самото ДПС. Но това са си техни взаимоотношения. Ако Местан има грехове в миналото си, трябва да си носи и отговорността.

Автентични ли са тези документи, не са ли, един Господ знае. Има си експерти за тази работа, ще кажат. Но не мисля, че оттам ще се случи и тръгне пак т.н. лустрация, за която пак се затовори тези дни. Много хора във властта, които и днес са там, са били в службите. Да дам ли примери? Директорът на митницата какъв е ?! Има и на по-високи постове. Говорим за службите за сигурност, за политическата полиция.

Има начини да се провери дали тези документи са истински. Може да има рапорт на оперативния работник в тях. Може да има документи подписани лично от Местан. Може да има писма. Трябва да се види дали дневниците, по които се завеждат тези документи ги има или са унищожени. В тях трябва да пише, кога е заведен съответния рапорт, сведения и т.н.

Игрите са на високо ниво. Ще разберем по-късно за какво става дума и защо.Със сигурност има злоупотреба със служебното положение. Службите са разбити тотално И никой няма да иска да им с  трудничи, защото не се знае, какво ще се случи с него и в какво ще бъде обвинен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 7236 |06.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Хора се бесят и получават инфаркти заради бирници . 11| 7681 |06.02.2015 М. Мурджов пред Фрог: ДПС на крачка от изолацията . 8| 6594 |05.02.2015 Висш прокурор пред Фрог: От реформи бял ден не сме видели . 13| 7350 |05.02.2015 Гр. Караджов пред Фрог: Кандидати за български Ципрас има доста, но са слаби имитатори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads